TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Doktor Mikaels programidé fick nej av TV4: ”Inte intresserade”

08 jun, 2021 
Mikael Sandström
Mikael ”Soldoktorn” Sandström är i full gång med nya podcasten Utforska vården och att influera i Nyhetsmorgon.
Men visste du att han haft en egen programidé som nobbades av TV4?
– De har inte varit så intresserade av det, säger Mikael till Aftonbladet.
Annons
Lotta Engberg och Mikael Sandström kärlekssagaBrand logo
Lotta Engberg och Mikael Sandström kärlekssaga

Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 62, och Lotta Engberg, 58, är nyblivna sambos. I mars flyttade de in i ett gemensamt hus och paret har nu hunnit bo in sig. Dessutom har Mikael inte bara fullt upp med samboliv, han är även igång med flera andra olika projekt – som att skriva en bok och den digitala plattformen vården.se.

Doktor Mikael om sitt nya projekt: ”Hjälpa folk att få rådgivning”

I en tidigare intervju med Hänt berättade Mikael om sitt nya projekt. Förutom att vara en del av Nyhetsmorgon så är han igång med ett sprillans nytt projekt som ska göra svensk sjukvård mer effektivt, berättade han.

– Jo det är något som heter vården.se, det är en digital sök-plattform som är till för att göra svensk sjukvård effektivare. Det finns ju annan sjukvård som ska kunna fungera under coronapandemin, och det här kan hjälpa folk att få rådgivning. Jag har en möjlighet att nå folk, för jag har jobbat i 35 år med intensivvård och patienter, berättade Mikael då.

Annons

Kommer det påverka dina uppdrag för Nyhetsmorgon?

– Nej, det kör jag på med som vanligt på tisdagar, men jag funderar på att köra några helger. Jag pendlar med tåg nu från Göteborg till Stockholm, då åker jag ner på måndagar och kommer hem igen på tisdagen.

Mikael Sandströms idé nobbades av TV4: ”Inte varit så intresserade”

Mikael har tidigare berättat för Hänt att flytten till Göteborg varit en omställning.

– Vi tycker det går rätt så snabbt fram, men vi är inte klara eller inflyttande. Vi ska upp med mer saker som lampor och tavlor, berättade Mikael följt av:

– Det är en omställning, jag kan inte säga att Göteborg är min hemstad. Men jag har ju sommarställe här nere och det blir bra på många sätt. Men det klart det är en omställning och att flytta ihop med någon efter att ha bott själv i tretton år.

Mikael är dessutom igång med podcasten Utforska vården, han har nämligen efter 35 år som läkare inom vården lagt den karriären på hyllan. Utforska vården utmanar dessutom SVT:s koncept Fråga doktorn.

Faktum är att han hade en idé som nobbades av TV4, berättar han för Aftonbladet.

– Ja, lite. Jag har faktiskt försökt få TV4 att ta upp kampen och utmana Fråga doktorn med ett program, men de har inte varit så intresserade av det.

FOTO: TV4

Annons