Därför försvinner Maria Forsblom från Nyhetsmorgon över jul

Maria Forsblom i Nyhetsmorgon

Det är två dagar kvar till julafton och i Nyhetsmorgon är julstämningen på topp.
Men under långhelgen kommer Maria Forsblom inte att synas till i programmet – nu berättar TV4-profilen vad hon ska göra istället.

Nyhetsmorgon är ett av Sveriges mest folkkära nyhetsprogram och varje vardagsmorgon mellan kl 06.00 och 10.00 kan tittarna ta del av aktuella nyheter och spännande intervjuer. Under de senaste dagarna har kända personer som bland andra Sanna Nielsen, Magdalena och Hanna Graaf och Jill Johnson gästat programmet och bidragit till många härliga stunder.

I söndags tog Maria Forsblom, 34, över ledarrollen för programmet efter att Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist styrt rodret i några dagar. Maria har blivit ett välkänt ansikte för TV4-tittarna den senaste tiden, tillsammans med parhästen Martin Järborg, 41.

Maria och Martin brukar alltid bjuda på skratt och härliga stunder i programmet, och de får ofta uppmuntrande kommentarer från tittarna där många framförallt hyllar dem för deras lättsamma sätt att vara.

LÄS MER: Pernillas ilska mot Leif GW efter konflikten

Annorlunda upplägg i juletider

Men den här veckan är lite annorlunda då Maria nu leder programmet ihop med Anders Pihlblad, 52, istället. Martin har nämligen inte setts till i tv-rutan sedan i torsdags och nyligen bekräftade TV4 för Hänt att han är julledig.

Maria har jobbat på TV4 i flera år och hon verkar trivas som fisken i vattnet. Hon har bland annat funnit en fin vän i Sofia Geite, 38, som för övrigt är väldigt lik henne. De är så pass lika att många tittare faktiskt då och då förväxlar dem två.

– Varenda gång Sofia jobbar så får jag meddelanden. Det kan va exempelvis ”Hej, vilken fin topp du har i dagens sändning”. Och jag får ju svara då ”Det är inte jag”, har Maria tidigare förklarat för Hänt.

Men nu, med endast två dagar kvar till julafton är det många som är förväntansfulla, och så verkar det även vara i Nyhetsmorgon-studion.

Maria Forsblom, Peter Jihde

2017 ledde Maria Nyhetsmorgon med Peter Jihde.

Foto: TT

En speciell dag för Maria Forsblom

På dan före dan före dopparedagen bjuds tittarna på massa inspirerande julbak och recept i programmet. Men det är inte vilken dag som helst, det är även Maria Forsbloms sista arbetsdag för i år.

”Snart stänger jag butiken men först en rolig morgon med Anders Pihlblad och resten av nymo-familjen! Tjohooo!”, skriver hon på Instagram.

Men som tur är behöver inte tittarna vänta allt för länge på att få se hennes glada ansikte igen. Hon är nämligen tillbaka igen efter nyårshelgen.

”Jag är tillbaka måndagen den 4:e januari, så jag hinner att njuta av både jul och nyår i lugnt sällskap”, skriver Maria i ett meddelande till Hänt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Julplanerna behövde dock ändras lite i och med de nya restriktionerna, så det blir en jul hemma för den folkkära Nyhetsmorgon-programledaren.

”Vi är hemma och firar med närmaste familjen. Vi fick göra nya planer när de hårdare restriktionerna och rekommendationerna infördes för tanken var först att vi skulle åkt till Lycksele”, skriver Maria Forsblom.

FOTO: Robin Lorentz-Allard/Aftonbladet/TT, Karin Törnblom/TT, Instagram

LÄS OCKSÅ: Maria Forsblom och Martin Järborgs klädval i Nyhetsmorgon väcker frågor

LÄS OCKSÅ: TV4-tittarnas miss efter bilden på Sofia Geite och Steffo Törnquist