Pernilla Wahlgrens hårda ord om Leif GW efter bråket med Bingo Rimér

Bingo Rimér, Leif GW Persson och Pernilla Wahlgren

Foto: TT

En tavla på Leif GW Persson som Bingo Rimér skapat har resulterat i att advokater dragits in.
Nu ger sig Pernilla Wahlgren in i diskussionen med en hård markering mot kriminologen.
”Otroligt dåligt av honom”, skriver Pernilla på instagram.

Bingo Rimér har skapat en tavla där en bild på Leif GW Persson används. Detta visade sig inte alls vara populärt hos Leif, vilket Bingo berättar i ett inlägg på Instagram.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

”Jag träffade Leif GW första gången för över 20 år sedan då jag fotograferade honom när han gifte sig med sin fru Kim och jag tog även bilder på hela hans familj. Jag skrev ett mail och berättade om tavlan jag hade jobbat länge med som skulle bli en hyllning till honom. Jag ville ge Leif en tavla och trodde att han skulle bli väldigt glad och älska möjligheten som en tavla kunde göra för Musikhjälpen i dessa svåra tider”, skriver Bingo och fortsätter:

”Men han blev allt annat än glad. Han blev helt oväntat väldigt arg och han ville absolut inte vara på någon tavla med mig som skapare. Jag tycker såklart att det är ledsamt men jag respekterar såklart att Leif GW inte gillar mig eller min tavla så jag tog såklart bort tavlan från Musikhjälpen och gjorde en ny tavla med Lars Winnerbäck istället som såldes idag på auktion. Men nu vill Leif GW via sin advokat att jag skall förstöra tavlan och betala ett skadestånd till honom innan den 23 december. kl. 12.00. Han menar att jag har gjort ett omfattande varumärkesintrång och utnyttjat hans namn. Min advokat har nu fått i uppdrag att bemöta Leifs krav och skydda mig. För det känns ju inte så kul när Leif GW laddar bössan och siktar åt mitt håll. Jag är i chock. Är jag en brottsling som kommer hamna i efterlyst nu?”

Leif GW Perssons drag – advokatens ord om ärendet

LÄS MER: Thomas Sjögrens avslöjande om Pernilla kärleksliv under inspelningarna

Trots att Bingo drog tillbaka tavlan från auktionen till Musikhjälpen, av hänsyn till Leif, står alltså kravet om att den förstörs ändå kvar. Leif GW Perssons advokat Hanna Rosengren menar att Leif inte gett tillstånd till att hans varumärke används i detta sammanhang.

”Varumärkesinnehavaren har en lagstadgad ensamrätt till sitt varumärke vilket innebär att ingen annan än innehavaren, utan dennes tillstånd, i näringsverksamhet får använda sig av varukännetecknet”, skriver Hanna Rosengren i ett mejl till Expressen.

Bingos tavla har helt enkelt ställt till det rejält och hur detta ska sluta återstår att se. Nu väljer dessutom Pernilla Wahlgren, 52, att ge sig in i diskussionen om konstverket, som föreställer Leif GW Persson på en 1000-kronorssedel.

”Så otroligt dåligt av honom om tavlan dessutom skulle dra in pengar till Musikhjälpen!!”, skriver Pernilla på Instagram under Bingos inlägg.

Hänt har utan framgång sökt Leif GW Persson genom TV4.

LÄS OCKSÅ: Därför vill inte Krister Henriksson flytta ihop med kärleken Cecilia

LÄS OCKSÅ: SVT-tittarnas chock efter detaljen om Bibi Lenhoff i julkalendern Mirakel