LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

SVT-tittarnas chock efter detaljen om Bibi Lenhoff i julkalendern Mirakel

21 dec, 2020 
Julkalendern Mirakel, Bibi Lenhoff
Foto: TT
Årets julkalender Mirakel har mötts av både ris och ros.
Nu avslöjas en detalj om skådespelaren Bibi Lenhoff, karaktären Rakel, som får SVT-tittarna att häpna.
Annons
Mandelmanns jul 2020Brand logo
Mandelmanns jul 2020

Det är bara några fåtal dagar kvar tills vi får veta hur det ska gå för Mira och Rakel i årets julkalender. Under hela 21 avsnitt har SVT-tittarna nu fått följa med på äventyret i Mirakel.

Julkalendern handlar om om de två flickorna Mira och Rakel. Mira lever år 2020 på ett HVB-hem medan Rakel levde år 1920 med sin familj på samma herrgård. I det första avsnittet av julkalendern uppfinner två forskare ett svart hål som plötsligt hamnar på herrgården där Mira idag bor och där Rakel då bodde hundra år tidigare. Genom hålet kan flickorna byta plats med varandra och leva i varandras tidsepoker.

Hårda kritiken mot SVT:s julkalender Mirakel

Att SVT visar en julkalender är tradition men det ligger stor förväntan i luften och den ska falla många olika människor i smaken. Både unga och gamla ska underhållas av serien som hjälper till att räkna ned till julafton.

Annons

Mirakel har visat sig bli en stor succé, den hyllas ständigt på sociala medier. Det har däremot väckts en hel del kritik under de gånga avsnitten. Faktum är att redan det första avsnittet möttes av hård kritik då tittarna menade att julkalendern var svår för barnen att hänga med i.

Då huvudrollskaraktären Mira bor på ett HVB-hem, har även andra SVT-tittare menat att kanalen förskönar bilden av HVB-hem och att vara föräldralös, genom kalendern.

Avslöjandet om skådespelaren får tittarna att häpna

Trots kritik visar sig julkalendern som sagt vara uppskattad. Men en ny detalj har nu fått SVT-tittarna att häpna. Det är i ett inlägg på Instagram som Bibi Lenhoff, som spelar Rakel, besvarar några frågor om julen. Bland annat berättar hon om hur hon brukar pynta sitt rum samt vad hon önskar sig i julklapp. Just dessa avslöjanden kanske inte är så spektakulära men under videoklippet har flertal tittare ställt sig en viss fråga, hur gammal är egentligen Bibi?

Annons

Bland kommentarerna har några tittare svarat att Bibi är 18 år gammal, vilket stämmer bra. Detta visar sig däremot vara information som nu fått många chockade då de trodde Bibi var mycket yngre.

Sarah Rhodin, som spelar Mira och alltså är den som Bibi byter plats med i julkalendern, är endast 13 år gammal. Det skiljer dessutom ett stort åldershopp gällande Bibis spelålder och faktiska ålder då hon som sagt är 18 år gammal men spelar mycket yngre än så.

”Mira och Rakel i julkalendern ska vara 12 år”, skriver Pernilla Ståhl, kommunikationsansvarig på SVT i ett mail till Hänt.

Annons