Drottning Silvias oro för prinsessan Sofia och prins Carl Philip

Prinsessan Sofia, Prins Carl Philip, Drottning Silvia

Foto: TT

Drottning Silvia har känt stark oro för prinsparet under hösten.
I SVT:s Ett år med kungafamiljen talar hon ut om den tunga tiden som varit.
– Det är natuligtvis en stor chock för alla familjerna, säger Silvia i programmet.
Slå på ljud

Ett annorlunda år har passerat för det svenska folket och den övriga världen. Precis som många andra har den svenska kungafamiljen tvingats ändra om sina levnadssätt. Kungen och drottning Silvia isolerade sig redan i våras på Stenhammar slott, alla möten togs digitalt och de olika familjerna höll sig ifrån varandra.

Prinsessan Sofias sjukdomskamp efter arbetet inom vården

Prinsessan Sofia gjorde kanske den största förändringen av dem alla. Hon ryckte nämligen in och arbetade inom vården under början på sommaren. Efter att ha gått en tre dagars snabbutbildning på Sophiahemmet var hon i full gång med sitt arbete där hon hjälpte till att avlasta ordinarie vårdpersonal.

LÄS MER: Prinsessan Birgittas chockuttalande om prinsessan Sofias graviditet

Hon hyllades rejält för sin fantastiska insats och i SVT:s Året med kungafamiljen kommer nu det svenska folket att få en inblick i Sofias tid på sjukhuset.

Det har varit mycket fokus på prinsessan den senaste tiden då hon och prins Carl Philip även avslöjat att de väntar sitt tredje barn. Det var i ett inlägg på kungahusets Instagram-konto som nyheten offentliggjordes i mitten av december. I vår väntas familjen växa och lyckan är nu total bland samtliga familjemedlemmar.

Men även många oroskänslor har funnits inom i kungafamiljen, detta då gravida prinsessan Sofia och prinsen insjuknade i coronaviruset i slutet av november.

”Prinsparet satte sig i karantän på onsdagen att de uppvisat sjukdomssymptom och därefter konstaterats smittade av covid-19”, skrev Hovet i ett pressmeddelande.

Drottning Silvia om oron för prinsparet

Nu väljer drottningen att för första gången kommentera sina känslor över att prinsparet låg sjuka i viruset under pandemin. I SVT:s Året med kungafamiljen berättar drottning Silva själv om den tunga tiden som nådde kungafamiljen.

– Det är natuligtvis en stor chock för alla familjerna. Tack och lov mår de bra nu men det var aldrig roligt alltså. De hade hög feber, ont i kroppen och allt det där. Tack och lov så är det bra nu, säger Silvia och fortsätter:

– De är så pass unga också. Själva är vi 70 plus, plus, plus och jag har aldrig känt mig så 70 plus som nu men så är det. Tack och lov att de mår bra nu.

Året med kungafamiljen visas måndag 21 december kl 20.00 i SVT1 och SVTPlay.

LÄS OCKSÅ: Folket häpnar över prinsessan Charlottes likhet med drottning Elizabeth

LÄS OCKSÅ: Första bilden på prinsessan Sofias gravidmage – så har hon dolt den innan

SENASTE NYTT!