TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar sitt tredje barn

11 dec, 2020 
Prinsessan Sofia
Prinsparet väntar sitt tredje barn, det bekräftar nu hovet.
Detta innebär att prins Alexander och prins Gabriel ska bli storebröder.
”Vi är glada och förväntansfulla”, säger prins Carl Philip och prinsessan Sofia i ett pressmeddelade.
Annons
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar sitt tredje barnBrand logo
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar sitt tredje barn


Under fredagsmorgonen avslöjade hovet att prinsparet ska bli föräldrar ännu en gång. Prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar nu sitt tredje barn. Sedan tidigare har prinsparet de två sönerna prins Alexander, 4, och prins Gabriel, 3.

I ett inlägg på Instagram har nu kungafamiljen delat med sig av en bild på paret, som även väljer att kommentera den glada nyheten.

”Vi är glada och förväntansfulla och ser fram emot att välkomna vårt tredje barn, ett syskon till Prins Alexander och Prins Gabriel. En ny liten medlem till vår familj”, säger prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Prinsessan Sofia mår bra och hon beräknas föda vid månadsskiftet mars-april 2021, skriver hovet i pressmeddelandet.

Stora familjelyckan för prinsparet

Det var i april 2016 som prinsessan Sofia och prins Carl Philip blev föräldrar första gången, då till sonen Alexander. Året därpå, i augusti, föddes lillebror Gabriel. Nu har det alltså blivit dags igen för kungafamiljen att få en bebis i familjen.

Annons

Senaste tillskottet i den svenska kungafamiljen är prinsessan Madeleines dotter prinsessan Adrienne som föddes i mars 2018.

I juni 2015 blev Carl Philip och Sofia blev äkta makar. Idag lever de sitt familjeliv med sönerna på Villa Solbacken och förutom på kungahusets Instagram så har prisparet dessutom ett eget konto där det flitigt delas bilder från familjens äventyr.

Hänt har sökt hovet för en kommentar.

Annons