LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför är doktor Mikael Sandström med i Talang 2021

05 feb, 2021 
Linnea Lundgren
Doktor Mikael i Talang
Fredag = Talang, Talang = fredag.
Trots att den självklarheten är solklar sedan länge har desto fler frågetecken funnits kring årets säsong.
Många överraskningar väntar när även doktor Mikel Sandström dyker upp på scen.
Annons
TV: Dr. Mikael får hela juryn att skratta i Talang – se klippet härBrand logo
TV: Dr. Mikael får hela juryn att skratta i Talang – se klippet här

Det här årets Talang är i full gång och varje fredagskväll imponerar vanliga privatpersoner på juryn genom extraordinära kunskaper. Länge har det dock varit oklart hur säsongen kommer att se ut.

På grund av coronapandemin har tävlingen varit tvungen att sändas utan publik och efter Alexander Bard kritiserat black lives matter-rörelsen öppet på Twitter beslutade TV4 att stänga av opinionsbildaren från juryn. Tidigare har Alexander, tillsammans med Bianca Ingrosso och David Batra, gjort succé hemma i tv-sofforna men efter kanalens besked blev det tyst om vem som skulle kunna tänkas ersätta jurymedlemmen.

Strax före premiärstart avslöjades dock två helt nya ansikten i Nyhetsmorgon. Det är regissören Edward af Sillén och sångerskan Sarah Dawn Finer som fått äran att träda i rollen som jurymedlemmar.

Oron för Samir Badran

Alexander Bard är dock inte det enda bortfallet som tittarna oroat sig för. Tv-personligheten Samir Badran har under flera säsonger varit en uppskattad sidekick för Talang tillsammans med programledaren Pär Lernström. Men efter att Samir börjat studera till mäklare har han tagit ett steg bort från rampljuset och idag är det sällan man ser honom i offentligheten.

Annons

Att han dessutom meddelat på sina sociala medier att han vill lämna kändisskapet bakom sig för att kunna fokusera på studierna har gjort tittarna oroliga. TV4 var länge hemlighetsfulla kring frågan om han skulle återvända till programmet för årets säsong.

Men snart kom en glädjebeskedet att Samir, precis som vanligt, skulle dyka upp i tv-rutan.

”Talang leds av programledare Pär Lernström och sidekick Samir Badran och har premiär i vår på TV4 och TV4 Play”, skrev TV4 i ett pressmeddelande då.

Oväntade framträdandet

Årets säsong av Talang verkar dock bjuda på många överraskningar. Förutom två oväntade ansikten och en varmt välkommen comeback dyker även ett annat känt namn upp i tv-rutan under fredagens direktsändning.

Det är för att förklara fenomenet gåshud som doktor Mikael Sandström till allas förtjusning kallas upp på scen av Pär Lernström. Något spexigt partytrick bjuder dock inte läkaren på – även om hans underhållande sätt att förklara kroppens funktioner på även det gör sig förtjänt av juryns beundrande blickar.

Annons

– Gåshuden är ett gammalt fenomen från då vi hade päls. Det är ju såhär att huden är människans största organ, tro mig det är så, säger doktor Mikael innan han drar upp en storbild på mänskliga hårsäckar.

Därför är doktor Mikael med i Talang

I ett meddelande till Hänt förklarar nu TV4 varför de bestämde sig för att ta in doktor Mikael i programmet.

– När man tittar på Talang och får uppleva den ena känsloexplosionen efter den andra så vill man ju veta vad som händer i kroppen. Så vi bestämde oss för att ringa in Sveriges främste expert på gåshud och dessutom den mest pedagogiske läkaren vi känner till. Tankarna fördes direkt till doktor Mikael, säger Caroline Norrby, exekutive producent, till Hänt.

TV4:s nya besked: Därför försvinner doktor Mikael från NyhetsmorgonBrand logo
TV4:s nya besked: Därför försvinner doktor Mikael från Nyhetsmorgon
Annons