LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

TV4 sparkar Alexander Bard från Talang efter uttalandet

13 jun, 2020 
Alexander Bard
Under lördagen har Alexander Bards uttalanden om Black Lives Matter-rörelsen kritiserats hårt.
Nu uppger TT att TV4 avslutat sitt samarbete med Talang-jurymedlemmen.
Annons

Under lördagen har Alexander Bards uttalanden om Black lives matter-rörelsen väckt starka reaktioner i sociala medier. Flera kända profiler har riktat hård kritik mot hans ord samt TV4:s beslut att behålla programledaren på kanalen.

Nu uppger TT att TV4 valt att avsluta samarbetet med Alexander Bard och att han inte längre kommer att vara en del av Talang-juryn.

Bianca Ingrosso om Alexanders ord

Övriga jurymedlemmar i programmet har tidigare varit David Batra, Bianca Ingrosso och LaGaylia Frazier. Bianca har under lördagen uppmärksammat Alexander Bards uttalande och informerat sina följare om att hon inte står bakom vad den tidigare kollegan uttryckt.

”Många av er har säkert läst Alexander Bards uttalande gällande Black Lives Matter och hans åsikter kring detta ämne. Jag vill tydligt framhålla att jag tar det starkaste avstånd från hans uttalande. Mina följare och de som känner mig vet vart jag står i frågan”, skrev Bianca i en Instagram story, tidigt under lördagen.

Annons

Bianca publicerade sedan ytterligare en uppdatering där hon förklarade att hon varit i kontakt med TV4 gällande Alexander Bards uttalande.

Alexander Bars uttalande på Twitter

I Alexander Bards Twitter-inlägg kritiserar han anhängare av rörelsen och uttrycker starka åsikter om svarta personer. Han skriver på engelska att svarta personer ska plugga, jobba och inte leva på välfärden. Efter kritikstormen som snabbt skapades under inlägget svarade Alexander Bard med att de som tycker hans inlägg är stötande bör avfölja honom i stället.

Under lördagen gjordes en namninsamling med 20 000 namn där de krävde att TV4 avslutar sina samarbeten med Alexander Bard, uppger TT.

Mot kvällen kom sedan beskedet att jurymedlemmen får lämna sitt uppdrag på kanalen.

”TV4 har varit i kontakt med Alexander Bard under kvällen och har gemensamt kommit fram till att det inte passar att han fortsätter som jurymedlem i Talang, som är ett varmt underhållningsprogram på TV4 och min bedömning är att vi av hänsyn till alla inblandade inte kommer att kunna genomföra produktionen på det sätt som vi önskar”, skriver Lotta Edvardsson, exekutiv producent för programmet i ett sms till Aftonbladet.

Annons

I nuläget är det oklart vem som tar över Alexander Bards roll i juryn.

Nicole Falcianis kritik mot TV4

Även andra kändisar så som Nicole Falciani har uttryckt sig gällande händelsen. Nicole publicerade bland annat flertal Instagram stories där hon såg problematikt gällande TV4:s agerande efter tittarnas kommentarer om Alexanders uttalande.

”Alexander Bard ger uttryck för sina egna privata åsikter på sina sociala plattformar och måste svara för dessa själv. Det är inte en fråga för TV4 att svara på. Däremot tar vi ansvar för de program vi sänder”, hade TV4 svarat en tittare i sitt kommentarsfält.

Detta varpå Nicole publicerade en annan uppdatering där hon skrev texten: ”TV4 ni är så oerhört pinsamma”.

Nicole Falcianis Instagram story
Foto: Instagram

Hänt har utan framgång sökt TV4 för en kommentar.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons