Ciara Zelmerlöws ord om sin psykiska ohälsa

Ciara Zelmerlöws ord om sin psykiska ohälsa

Ciara och Måns Zelmerlöw har ett tufft år bakom sig då de drabbats av missfall.
Nu berättar Ciara om svåra kampen med att bli gravid samtidigt som hon kämpar med psykisk ohälsa.
Allt om Ciara Zelmerlöw
Slå på ljud

Redan som 19-åring stal artisten Måns Zelmerlöw, 34, hjärtan då han vann sångtävlingen Idol. Tio år senare fick han ytterligare ett uppsving då han tog hem först den svenska Melodifestivalen, och sedan även hela Eurovision Song Contest med låten Heros. Sedan dess har han närmast blivit ett med svenska folket, bland annat som programledare för Allsång på Skansen.

Nu är han återigen högaktuell då han tillsammans med Pernilla Wahlgren, Felix Herngren och Nour El Refai utgör juryn i TV4:s nya storsatsning Masked singer.

Även privatlivet har blomstrat för Måns som för ett par år sedan gifte sig med den brittiska skådespelerskan Ciara Zelmerlöw, 33. Tillsammans har de sonen Albert, 2, men Måns har även blivit bonuspappa åt 6-åriga Archie som Ciara har sedan ett tidigare förhållande. I tidigare intervjuer har Måns berättat om relationen till Archie, som han idag ser som sin egen son.

Ciara Zelmerlöws egna ord om missfallet

För en tid sedan drabbades dock paret av stor sorg då de väntade sitt andra gemensamma barn – men drabbades av missfall. På Instagram skrev Ciara om den tuffa tiden:

”Det har varit ett par hemska dagar och jag vill berätta varför jag har varit tyst. Tyvärr har vi förlorat vårt fina lilla barn. Det här är det andra missfallet vi har upplevt i år”.

För en tid sedan hälsade Jenny och Niklas Strömstedt på hos Ciara och Måns i Tillsammans med Strömstedts. Ciara berättade då att hon länge kämpat med ångest och psykisk ohälsa. På Instagram skrev även Ciara för en tid sedan att hennes mående tagit stryk av den barnkamp som hon och Måns nu genomgår.

”Ledsen att det varit lite tyst härifrån. Det har varit en lång och utmattande dag idag. Jag hade min första rådgivning med missfallsspecialisten och dem förespråkade alla möjliga typer av blodprov. Jag kommer försöka vara transparent om hela den här resan, ifall att de hjälper någon annan. Ångesten med min hypokondri går genom taket just nu.”.

Tacksamheten för följarnas stöd

Nu tackar Ciara för det enorma stöd som hon mötts av sedan hon berättade om kampen.

”Jag är bokstavligen överrumplad över hur många som lider av hypokondri, Jag visste inte att jag inte var ensam, och det känns som ännu ett ämne som man borde prata om. Jag har fått massa tips om vilka metoder man kan pröva och jag undrar om det är något som ni skulle vilja att jag delar med mig av här också? Inte jättespännande innehåll inser jag men det verkar vara något vi behöver prata lite om!”, skriver hon i en story på Instagram.

LÄS OCKSÅ: Tova-Sophias kritik efter upptäckten i Robinson

LÄS OCKSÅ: Rickard Olssons stora sorg

FOTO: TT/Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN