Ciara Zelmerlöw öppnar upp sig om okända sjukdomskampen

Ciara Zelmerlöw, Måns Zelmerlöw

Ciara Zelmerlöw delar gärna med sig av livet tillsammans med Måns Zelmerlöw och barnen. Men hon är inte lika öppen om sitt mående och hennes ångest. Nu har hon valt att berätta om hennes okända kamp.
”Ett ämne det inte talas om”, skriver hon på Instagram.
Ciaras missnöje efter Måns offentliga ord om relationskampen
Slå på ljud

Den folkära artisten Måns Zelmerlöw, 34, som slog igenom som nittonåring i Idol har blivit "mumsmums" med hela svenska folket. Tio år efter att han gjorde succé i Idol så kammade han hem hela Eurovision Song Contest med låten Heroes.

Sedan dess har Måns tagit sig an flera andra uppdrag, bland annat som programledare för Allsång på skansen och nu är han en av jurymedlemmarna i TV4:s succéprogram Masked singer. I det senaste avsnittet gissade han till och med rätt på att det var Victoria Silvstedt som gömde sig under Isvargen-masken.

Vid sidan av allt jobb så är Måns gift med brittiska skådespelaren och konstnären Ciara Zelmerlöw, 33. Tillsammans har de sonen Albert, 2, men Måns har även fått sonen Archie, 6, på köpet. Han har nämligen sagt att deras relation är väldigt bra och Måns ser Archie som sin egen son.

Därför flyttar bor familjen Zelmerlöw i England

Ciara och Måns bor i England, men de har också ett riktigt maffigt landställe i lyxiga sommarstaden Båstad. I en intervju med Aftonbladet har Måns tidigare berättat om hur det går att bo i England.

– Första två gångerna det var lockdown var det ändå helt okej. Det var fortfarande ljust och man kunde göra saker utomhus. Men den senaste som har varat från i julas och fram till nu har varit tung. Det är mörker, båda barnen är hemma och det är svårt att aktivera dem eftersom man inte kan vara ute. Det är också brittiskt sidledesregn konstant. Man kan inte heller aktivera kroppen på något sätt, det är för geggigt för att gå ut och springa och att träna hemma är inte speciellt motiverande, sa han till tidningen.

Det är lätt att undra varför han och familjen inte flyttar till Sverige istället. Men Måns förklarade då orsaken till varför det inte kommer att bli någon flytt den närmsta tiden:

– Vi hade nog gärna flyttat till Sverige, både jag och Ciara. Men jag har en liten bonusson vars pappa bor i England så det är inte aktuellt just nu i alla fall.

Ciaras okända sjukdomskamp – nu berättar hon

När Måns och Ciara medverkade i Tillsammans med Strömstedts berättade Ciara att hon är hypokondriker. Men de senaste dagarna har hon delat med sig av ytterligare en hälsokamp som hon går igenom. Det handlar om psykisk ohälsa och när hon berättade om det på Instagram var det många som hörde av sig och kände igen sig.

”Hej vänner.

Tack för era fina frågor här om dagen. Jag är verkligen helt överträffad av hur många som lider av ångest och psykisk ohälsa. Jag hade aldrig trott att så många av er också lider och att jag inte var ensam om det här. Det känns som ytterligare ett ämne det inte talas om.”, skriver hon nu på Instagram.

Psykisk ohälsa och ångest har länge varit känslosamma ämnen att prata om, men det är något som Ciara nu vill ändra på.

”Jag har fått jättemånga råd om vilka metoder jag kan testa, och nu undrar jag om det är något ni vill att jag delar med mig av här? Det verkar som att vi alla behöver prata lite mer.”, skriver hon.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

LÄS OCKSÅ: Måns Zelmerlöw om otroheten – berättar om ångesten

LÄS OCKSÅ: Ciara Zelmerlöws stöd till Måns Zelmerlöw – insikten efter alla år

FRÅN FÖRSTASIDAN