Måns Zelmerlöw om otroheten – berättar om ångesten

Måns Zelmerlöw om otroheten – berättar om ångesten

Måns Zelmerlöw öppnar upp sig om sin stökiga bakgrund när han och hustrun Ciara gästar Tillsammans med Strömstedt.
Ciaras missnöje efter Måns offentliga ord om relationskampen
Slå på ljud

Den folkära artisten Måns Zelmerlöw, 34, som slog igenom som nittonåring i Idol har blivit mumsmums med hela svenska folket. Tio år efter att han gjorde succé i Idol så kammade han hem hela Eurovision Song Contest med låten Heroes.

Med en sådan meritlista på cv:t kan man tänka sig att artistkarriären är det enda han hinner med. Men icke, han har även tagit sig rätt in i hjärtat på svenska folket som programledare och lyckats bra som entreprenör.

Familj har han hunnit skaffa sig också. Det var när artisten var på en väns bröllop 2016 som han hamnade vid samma bord som sin blivande fru och kärleken var oundviklig. Ciara Janson Zelmerlöw, 33, har nu sedan sommaren 2019 varit hans äkta maka. Tillsammans har paret 2-åriga sonen Albert och från en tidigare relation har Ciara även sonen Archie, 6, som Måns har en nära relation till. Familjen lever tillsammans i England sedan flera år tillbaka.

Det senaste året har, precis som för många andra, varit omtumlande för Måns och hans familj. Paret fick ett missfall i somras och öppnade upp sig om den stora sorgen som det bar med sig.

Måns och Ciara öppnar upp sig om den tunga tiden i det senaste avsnittet av Tillsammans med Strömstedt när de slår upp dörrarna till sitt sommarhus i Båstad. Jenny och Niklas Strömstedt får montera möbler, måla tavlor och laga mat tillsammans med paret när de kommer på besök. Men aktiviteter är inte det enda som står på agendan, de får även tid till att prata med varandra på djupet. Och när Niklas får en ensam stund med Måns passar han på att ta upp ett ämne som kan känna igen sig själv i.

– Jag kan känna igen mig litegrann i dig, jag turnerade när jag var väldigt ung. Det är efterfester, det är party och man är populär. Det är lätt att det sticker iväg och att man är otrogen. Jag har ju läst, du har ju pratat om att du tog hjälp, säger Niklas.

Måns som varit öppen om otroheten i tidigare relationer berättar om känslorna kring sitt förflutna.

– När man ser på det i efterhand så tror jag det handlar om att jag var bara inte redo för ett förhållande då. Jag tror att jag kände väl att, jag vet inte, jag var bara inte där än, säger han och fortsätter:

– Det blev väldigt tydligt när jag träffade Ciara att det kom en punkt där, att trots att jag turnerat sen dess så är det inga problem.

Och Niklas förstår precis vad han menar.

– Det händer ju något när man träffar någon som man känner att det här är något annat. Sen är det också det att man får en chans att börja om, säger Niklas.

Måns berättar om hur hans tidigare otroheter har givit honom ångest och att det är skönt att slippa det i sin nuvarande relation.

– Ja lite så, man slipper leva med den ångesten som det ändå ger, säger han.

Niklas undrar om hans förflutna grundar sig i ett bekräftelsebehov som Måns ville ha stillat.

– Det var det nog, en kombination av att du hade ett bekräftelsebehov som ville stillas plus att du inte kanske vara nöjd eller glad i ditt förhållande, i kombination med att det festades extremt mycket i de perioderna. För så är det ju, är du på turné och har gigat, det blir ju gärna lite fest efteråt, säger Måns.

LÄS OCKSÅ: Elena Belles ord med dottern Luna – ett år efter makens död

LÄS OCKSÅ: Pappa Thomas om dottern Elin Nordegrens hemliga familjelycka

FRÅN FÖRSTASIDAN