Rickard Olssons stora sorg efter hunden Muskots död

Rickard Olsson har haft många hundar genom åren.
Men bästa vännen var Muskot som dog bara för några år sedan.
Nu berättar Rickard om ovanliga tilltaget efter att Muskot blivit av med sina testiklar.
– Jag la dem under ett äppelträd, säger Rickard Olsson i A walk with the dog.

Rickard Olsson, 53, är sedan länge känd som en riktig djurvän. Bara några månader efter bröllopet med hustrun Giselle Hyvönen Essé under förra året gjorde han det återigen klart då han bara några veckor efter bröllopet köpte hunden Harry till 17-åriga dottern Asta.

LÄS MER: Rickard Olssons barnbesked med Giselle

Och det har blivit både en och två hundar genom åren. Men för Rickard kommer det alltid finnas en hund som är bättre än alla andra. Nämligen border collie labradoren Muskot.

– Han och jag var jävligt nära. Det var verkligen min hund. Vi kunde bara titta på varandra så visste vi, säger Rickard i A walk with the dog.

9 av 10 rekommenderar Svedea – försäkra din hund med upp till 30% rabatt. Klicka här!

Stora sorgen efter Muskots död

Men ingen lever för alltid och trots att husdjurs liv och död har blivit något som Rickard tvingats leva med flera gånger var det extra jobbigt då hunden Muskot gick mot sina sista dagar. Vid tiden för att det var dags att åka in till veterinären var Rickard iväg på jobb men redan innan han lämnade Stockholm för en tv-inspelning i Göteborg hade han förstått att tiden snart var inne för Muskot att lämna jordelivet.

– Han åkte in till veterinär med mina föräldrar eftersom han bodde hos dem då, säger Rickard och fortsätter:

– Han var ju trött och hade bölder och hade troligen cancer. Och han var ju glad och hade liv i ögonen men en dag så bara slocknade de. Så när livsgnistan slocknade då bestämde vi oss för att åka in till veterinären.

Rickard Olssons ovanliga tilltag efter hundens missöde

Innan Muskot gick bort, 16 år gammal, hann han dock vara med om både det ena och det andra. Redan som nio månader gammal valp hittade han på otyg då grannen kom ner för att säga att han trodde att Muskot fått valpar med deras tik.

– Och jag tänkte att nej det kan inte vara möjligt, det kommer ju bara varmluft ur den där pickadollen.

Men väl framme hos grannen var det svårt att säga något annat än att det var just Muskot som varit ute på äventyr.

– Så då skulle vi gå och förneka faderskapet men sen kom vi dit och de såg exakt likadana ut. Så då vara det bara att säga ”okej, hur löser vi det här”?

Efter incidenten tvingades Rickard att kastrera Muskot – något som tog väldigt hårt på tv-profilen. Så pass hårt att han valde att göra något.. utöver det vanliga efter ingreppet.

9 av 10 rekommenderar Svedea – försäkra din hund med upp till 30% rabatt. Klicka här!

– Jag var lite negativ till det i början men vi var ju tvungna. Så då bad jag om att få ta med mig bollarna hem, eftersom han det var så nära liksom, jag tyckte det var så hemskt. Sen satt han där med struten och så köpte jag ett äppelträd och längst ner la jag testiklarna sen planterade jag äppelträdet. Så tänkte jag att det kommer ju upp äpplen liksom, symboliskt.

Vadå, så ni har Muskots bollar hängandes i trädgården?

– Ja det kan man säga, ja. Så satt jag där och drack en whiskey och han satt med struten, säger Rickard Olsson i A walk with the dog.

SE OCKSÅ: A walk with the dog avsnitt 3: Karl Fredrik Gustafsson

LÄS OCKSÅ: Laila Bagges sorg efter 17-åriga sonen Liams beslut

FOTO: TT/Hänt

Senaste nytt