Christina Lindbergs starka hyllning till Casper Janebrink

Christina Lindberg och Arvingarnas Casper Janebrink
Exklusivt

Christina Lindberg var redan etablerad i dansbandsvärlden när Arvingarna fick sitt genombrott. Nu berättar hon i en intervju med Hänt om relationen till Arvingarna och Casper Janebrink, samtidigt som hon hyllar dem.
– De var alltid så ödmjuka, säger Christina Lindberg till Hänt.

Christina Lindberg, 52, har en strålande karriär bakom sig. Som endast 12 år gammal slog hon igenom har har genom åren uppträtt med stora artister i dansbandsvärlden. Bland andra Kikki Danielsson och Lotta Engberg.

Men förutom en framgångsrik musikkarriär så har Christina haft två tuffa år, maken Tommy Wigardt drabbades av svår cancer och coronapandemin stoppade alla spelningar. Men hon ser nu ljusare på framtiden, för i höst är planen att köra igång med sin stora turné och Tommy har blivit friskförklarad från cancern.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Christina Lindberg om att inte få uppträda på Lotta på Liseberg

Christina har uppträtt på Allsång på Skansen för ett par år sedan och har god relation till Sanna Nielsen. Men än har hon inte uppträtt på Lotta Engbergs Lotta på Liseberg. Det är nämligen något hon gärna skulle vilja och hon kände sig besviken över att inte ha blivit tillfrågad då publiken på Lotta på Liseberg är mitt i pricken på Christinas publik, berättar hon i en intervju med Hänt.

– Jag borde ha sagt något, men det händer saker hela tiden i denna branschen ändå. Nu tänker jag på varför jag inte kollade upp detta, det kom till mig nu att jag borde gjort det, säger Christina Lindberg och fortsätter:

– Jag är lite ledsen såklart, jag ska inte ljuga. Jag hade önskat att det var någon som tänkt ”just det Christina”. Men jag vet ju att jag måste visa mig och höra av mig. Jag hade önskat det kommit ett telefonsamtal, men förhoppningsvis blir det till nästa år, berättar Christina.

Christina Lindbergs starka hyllning till Arvingarna och Casper Janebrink

Under karriären har Christina stött på många stjärnor. Några av dem är Arvingarna med Casper Janebrink, 51, i spetsen som just nu är aktuell som programledare i Bingolottos sommarkväll. Christina väljer nu att hylla bandet och beskriver att de alltid varit ödmjuka. Genom åren har de stött på varandra, berättar Christina.

– Det har det gjort, jag träffade Arvingarna på flera olika ställen och de har ju fortsatt de med. De har hittat en bra väg och all lycka till dem önskar jag. Det är ju även skoj att det kommer nya ansikten i tv som Casper Janebrink. Även jag själv har lite idéer, säger Christina.

Hur är er relation idag?

– Man är vänner när man träffas, men man har ju inte umgåtts. När vi spelar har vi setts, säger Christina och lägger till:

Arvingarna kom när jag redan slagit igenom. De var alltid så ödmjuka, de visste vad man hade gjort. Jag tyckte det var jättekul för det behövdes nya ansikten. Jag har alltid tyckt om alla, vi hjälps åt i dansbandsvärlden, där är det mer kärt och folkligt.

LÄS OCKSÅ: Tittarnas kritik efter inslaget med doktor Mikael Sandström i BingoLotto

LÄS OCKSÅ: Följarnas ilska mot Carola Häggkvist efter bilderna från seglingssemestern

FOTO: Karin Törnblom/TT / Tommy Holl/TT

SENASTE NYTT!