AvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Så mycket tjänar Christer Sjögren – lyxlivet med hustrun Birgitta

23 okt, 2023 
Linn Seipel
christer sjögren och birgitta sjögren
Christer Sjögren har en gedigen karriär bakom sig, något som märks på dansbandssångarens ekonomiska tillstånd.
Så här gott lever han och hustrun Birgitta Sjögren!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”Brand logo
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”

Christer Sjögren, 73, är frontfigur i bandet Vikingarna, nordens genom tiderna största dansband. Med hits som Leende guldbruna ögon, Blue Hawaii och Du gav bara löften, har de sålt över 13 miljoner skivor och hyllats med en mängd priser.

Vikingarnas pressansvarige Rickard Werecki har tidigare i kontakt med Hänt bekräftat att det inte blir några fler album för dansbandet. Det senaste från gruppen var albumet The Final Tour - Live In Concert som släpptes i fjol, där de bandat sina absolut största hits genom åren.

Sorgligt kan tyckas, men rent ekonomiskt finns åtminstone inga skäl att vara orolig för Christer Sjögren. Efter en lång karriär som artist är dansbandslegenden god för många miljoner, och han och hustrun Birgitta Sjögren, 73, verkar kunna leva ett gott liv.

Annons

Christer Sjögrens miljontillgångar – lyxlivet med hustrun Birgitta

Paret bor i en lyxig villa på Hammarö utanför Karlstad i Värmland, som enligt booli.se är värderat till 13,5 miljoner.

– Tomten är 8 430 kvadrat. Det är ett "once in a lifetime"-projekt som vi köpte -95 och sedan tog det ett och ett halvt år att bygga. I mitt jobb har det gått bra och vi sålde mycket skivor, så vi tänkte att vi satsar ordentligt på boendet. Och så har vi ett fritidshus i Sälen också, har Christer tidigare berättat för Expressen.

”Jag längtar alltid hem”

Utöver det känner paret ingen nöd att resa iväg på sin lediga tid, utan båda trivs med livet på hemmaplan.

– Det är ett tag sedan vi gjorde en utlandsresa, men vi har rest en hel del förut. Men varken Birgitta eller jag är rastlösa. Vi är inte tvungna att resa bort, sa han i samma intervju med Expressen. Han fortsätter:

– Jag längtar aldrig bort härifrån, men jag längtar alltid hem när jag åker bort.

Annons

Utöver huset har Christer Sjögren en gedigen bilsamling, som han gärna pysslar med på fritiden. År 2022 hade han via sitt egna bolag Sjögren Music AB en taxerad förvärvsinkomst på 409 900 kronor, och enligt Nyheter24 fanns där också år 2017 redan tillgångar på 17,3 miljoner kronor.

Christer och Birgitta Sjögrens relation över åren

Christer och Birgitta träffades redan 1969 och har med det sagt varit tillsammans i över 50 år. Kärleken uppstod mellan paret, då Christer köpte en ask choklad i butiken Domus där hon då jobbade.

Sedan dess har hänt mycket, och relationen har genom åren gått upp och ned. I sin medverkan Carina Bergfeldt tidigare i år berättade Christer om en särskild tuff period, i början på ”Vikinga-tiden”, som han själv kallade storhetstiden för dansbandsgruppens långlivade karriär.

– Då fick hon för sig att ”Nu, nu sticker han snart. Nu har han alla möjligheter och alla chanser”, fick hon för sig. Då hade vi faktiskt en liten kris för då skyllde hon massa saker på mig som jag inte hade gjort, berättade Vikingarna-sångaren då i programmet.

Annons

Christer Sjögrens otrohetsaffär med Lotta Engberg

Birgitta hade kanske till viss del skäl till oro. År 1990 blottlades nämligen, vad som kom att bli en mycket uppmärksammad otrohetsaffär mellan Christer Sjögren och programledaren och artisten Lotta Engberg.

christer sjögren med frun och lotta engberg
Idag är Christer Sjögrens otrohetsaffär med Lotta Engberg något Birgitta lagt bakom sig.

Otroheten ledde till att paret separerade, för att sedan hitta tillbaka till varandra efter drygt ett år. Idag har de dottern Charlotta och barnbarnen Norah och Nellie, tillsammans.

– Jag har alltid brytt mig om Birgitta och velat ha just henne och jag tror att hon också har velat hålla fast vid mig. I dag är vi väldigt glada över det. Vi har varit ihop i 47 år och det är klart att det blåser ordentligt på vägen ibland, men vi vill leva ihop livet ut och har en härlig relation, sade Christer i en tidigare intervju med Hälsoliv.

FOTO: TT, Rickard Nilsson/Karin Törnblom

Annons