ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sanningen om Vikingarnas framtid – då lägger de ner: ”Så går snacket”

26 maj, 2023 
Vikingarna Christer Sjögren
Har Christer Sjögren och Vikingarna lagt ner?
Nu berättar bandet hur det ligger till och vad planerna för framtiden är.
– Det är så snacket går, säger Martin Lindkvist till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”Brand logo
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”

Vikingarna är ett av Sveriges absolut populäraste dansband. Med Christer Sjögren, 73, i spetsen har bandet haft en lång och framgångsrik karriär.

Men i fjol kom bandet med albumet The Final Tour - Live In Concert. Det är en inspelning från Cirkus i Stockholm där de bandat sina absolut största hits genom åren. Av namnet att tolka så började fansen misstänka att detta var slutet på en era och när Hänt nådde Vikingarnas pressansvarige Rickard Werecki bekräftar han att så är fallet. Albumet är Vikingarnas sista men hur ser det ut med spelningar framöver?

Planerna för Vikingarnas framtid – då lägger de ner

I en intervju med Hänt berättar nu Vikingarnas saxofonist Martin Lindkvist om planerna för bandets framtid.

Annons

– Det finns lite inbokat till sommaren. Det är tre jobb i juli tror jag och så finns det lite jobb inbokat inför senhösten men inte så mycket inbokat. Det finns väl egentligen inget slutdatum satt utan det är mer att vi tar de spelningarna som finns och så får vi se vad som händer. Det är så snacket går, säger Martin.

Vikingarna
Martin spelar saxofon i Vikingarna. Foto: TT

Är alla lika sugna på att fortsätta eller är det vissa som vill att ni trappar ner ännu mer?

– Alla är sugna på att spela och tycker det är jättekul när vi är ute men sen är det väl ingen av oss som vill åka på några längre turnéer. Särskilt de som har varit med sedan start de vill väl inte åka ut på långa turnéer utan de vill ta välvalda spelningar och satsa på det. De spelningar som känns bra liksom. Dyker det upp något som är intressant då kan vi åka ut och spela.

Verkliga stämningen mellan bandmedlemmarna i Vikingarna

Så länge det känns roligt fortsätter alltså bandet att spela, Christer Sjögren har däremot blivit allt mer kräsen gällande vilka spelningar han tar. Men gänget har fortsatt kul tillsammans och spelningarna är alltid trevliga menar Martin.

– Det är jättebra stämning, det är jättekul och alla åker ut för att det är så kul att träffas och spela ihop. Det är verkligen avslappnat och trevligt på alla sätt.

Har du något visst favoritminne från turnéerna?

– Det finns många men i Norge över lag skulle jag säga. När man spelar i Norge är det en helt fantastisk respons från publiken. Men så klart också Allsång på Skansen, det var nog 2018 eller 2019, det var helt otroligt. Det finns väldigt många fina minnen.

FOTO: TT

Annons