LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Christer Sjögrens lycka – nu bekräftar han: ”Trodde aldrig”

20 nov, 2022 
Christer Sjögren
Tempot är högt för Vikingarnas sångare Christer Sjögren.
Fru, barn och barnbarn och dessutom en stundande sista turné med dansbandet.
Nu bekräftar han den stora lyckan.
Annons
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”Brand logo
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”

Christer Sjögren, 72, har varit sångare och frontfigur i dansbandet Vikingarna sedan 1978. Innan hans givna plats i spetsen hade bandet flera olika uppsättningar sedan starten 1957.

Men även privatlivet för sångaren går som på räls. Han har varit gift med hustrun Birgitta Sjögren i över 50 års tid och tillsammans har de dottern Charlotta.

Men familjen har utökats ytterligare och idag är paret mormor och morfar till två barnbarn.

Vikingarnas sista turné någonsin – sista spelning 3:e december

Idag är det populära bandet Vikingarna ute på vad de säger är sin absolut sista turné innan de lägger karriärerna på hyllan. Den sista konserten kommer äga rum i Kalmar den 3:e december. Men sanningen är den att de redan 2004 lade ner för att göra en comeback 2016.

Annons

Tre av de tidigare medlemmarna skulle återförenas under namnet Nya Vikingarna – men domen var att de skulle få klara sig utan Christer. Istället plockade man in Kenneth Wahlberg, 53, som stod för sången.

Kenneth stötte däremot på patrull och anklagades bland annat för att sjunga med playback vilket ledde till att Christer Sjögren har fått hoppa in vid flertalet tillfällen under bandets sista turné som de döpt till Finalturen 2022.

Christer Sjögrens lyckobesked: ”Vi trodde aldrig..”

I samband med att den stundande turnén är det sista som bandet gör kommer det även att släppas ett finalalbum med höjdpunkterna från den lysande karriären. Albumet är en live-inspelning från när de uppträdde på Cirkus i Stockholm.

– Vi trodde aldrig att vi skulle göra en skiva igen, men vi har fått sådan uppskattning från publiken. Skivor säljer ju inte i dag, det är mer en kul grej att släppa ett album än att vi ska tjäna så mycket pengar, säger Christer Sjögren till Nyheter24.

Annons

I ett pressmeddelande så berättar Christer om kvällen då skivan spelades in – och det låter som att det var en underbar kväll både för bandet och publiken!

– Det var en fantastiskt magisk kväll i Cirkus. Alla 1100 i publiken var verkligen med, och skapade en otroligt festlig stämning, som även smittade av på oss i bandet. Det var den perfekta miljön för en inspelning av konserten. Det var en historisk kväll, som vi aldrig kommer att glömma. Jag ser verkligen fram emot att vår publik nu kan köpa den här kvällen på CD och ha ett gott minne för framtiden av vår karriär, säger Christer Sjögren.

FOTO: TT

Annons