LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Christer Sjögrens tunga bakslag – nu avslöjar han sanningen om plötsliga pausen

15 nov, 2022 
Christer Sjögren
Christer Sjögren och hans Vikingarna är ute på vad de säger är sin sista turné – Finalturen 2022.
Men nu berättar han om det tuffa bakslaget som drabbade bandet.
– Det vart stopp.., säger sångaren till Nyheter24.
Annons
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”Brand logo
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”

Dansbandet Vikingarna har många år i bagaget och är ett av våra mest folkkära band i genren. Men sedan starten 1957 har bandet gått igenom både ett och annat.

Vikingarna har haft lite olika uppsättningar men sedan 1978 har huvudpersonen Christer Sjögren, 72, varit given som sångare. 2004 kom dock chockbeskedet att han valt att hoppa av helt och Vikingarna avslutade sin karriär.

Men under 2016 kom ett annat besked som gjorde Vikingarna-fansen glada! Tre av de tidigare medlemmarna skulle återförenas under namnet Nya Vikingarna – men domen var att de skulle få klara sig utan Christer. Istället plockade man in Kenneth Wahlberg, 53, som stod för sången.

Kenneth stötte däremot på patrull och anklagades bland annat för att sjunga med playback vilket ledde till att Christer Sjögren har fått hoppa in vid flertalet tillfällen under bandets sista turné som de döpt till Finalturen 2022.

Finalturen 2022 förlängs – då slutar Christer Sjögren helt

Sanningen är den att turnén som sägs vara deras sista just nu är ute på rull. Till en början var det planerat att den sista spelningen skulle gå av stapeln den 14 oktober i norska Stokke.

Annons

Men spelschemat har nu utökats och istället är den sista spelningen planerad att äga rum i Kalmar den 3 december.

Så när den sista spelningen är gjord i Kalmar så lägger Christer sin karriär på hyllan för gott och kan lägga all sin lediga tid på sin familj och sina fritidsintressen som han bland annat har berättat är att meka med bilar.

Bakslaget med den planerade turnén – nu berättar Christer

Men Finalturen var planerad redan 2020 men blev direkt stoppad av corona-pandemin och inte förrän 2022 kom alltså Nya Vikingarna ut på den efterlängtade turnén.

— Det vart stopp och allt fick ställas in. Jag tänkte att nu tar de väl bort de här spelningarna, men publiken och arrangörerna ville ha oss tillbaka. Jag trodde att jag skulle ha glömt mycket, men hjärnan är fantastisk. Man har stått och malt dem i decennier, men nu när de har legat i träda så känner man att musiken är bra. Man förstår varför det slog och blev så stort, säger Christer Sjögren till Nyheter24.

FOTO: LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet/TT

Annons