Christer Sjögrens tvärvändning efter barnbarnslyckan – lägger ner helt

27 aug, 2022 
CHRISTER SJÖGREN
Christer Sjögren är både morfar och frontfigur i Vikingarna.
Efter otaliga år i det folkkära dansbandet sjunger han nu på sista versen.
För snart lägger nämligen Vikingarna ner helt och hållet.
Annons
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”

Vikingarna är ett av Sveriges absolut största och mest populära dansband. Gruppen bildades i Arvika redan år 1957 och sedan dess har det hänt mycket. Det har varit lite olika uppsättningar i bandet men sedan 1978 har huvudpersonen Christer Sjögren, 72, varit given.

Men år 2004 valde Christer plötsligt att hoppa av helt. Vikingarna tog då farväl av publiken efter mer än 40 år tillsammans.

Hösten 2016 kom nya bud från dansbandet och tre av de tidigare bandmedlemmarna återförenades under namnet Nya Vikingarna – dock utan Christer Sjögren. Istället plockade man in Kenneth Wahlberg, 53, som stod för sången.

Christer Sjögrens comeback i Vikingarnas finalturné

Men motgångar kom att drabba bandet och Kenneth anklagades för ett och annat när det gällde hans sång. Bland annat spekulerades det om att han sjöng med playback på scen.

Annons

Det hela ledde till att Kenneth till slut sjukskrev sig på obestämd tid – något som ledde till att Christer Sjögren har hoppat in vid flera tillfällen. Nu är han till och med tillbaka i bandet på heltid och i skrivande stund gör bandet sin allra sista turné som de döpt till Finalturen 2022.

Till en början var det tänkt att Finalturen skulle sluta den 14:e oktober i norska Stokke. Men spelschemat har nu utökats och istället är den sista spelningen planerad att äga rum i Kalmar den 3:e december.

Christer Sjögren lägger ner helt – efter barnbarnslyckan

Med andra ord är det fullt upp för Vikingarna som turnerat för fulla muggar under större delen av året. Christer Sjögren har även fullt upp på det privata planet – eftersom han är morfar.

Christer har tidigare berättat om den nära relationen till dottern Charlotta och barnbarnen.

– Min dotter Charlotta och mina barnbarn Norah och Nellie bor också på Hammarö, bara sju kilometer från oss. Vi har tillfälle att träffas ofta, även om pandemin nu ställt till en del. Jag har mina bilar som jag håller på med. Det är roligt, tycker jag, sa han till Hemmetsjournal.

Annons

Men nu är det alltså inte särskilt långt kvar tills dess att Christer Sjögren helt lägger skorna på hyllan.

Efter att Vikingarna gjort sin allra sista spelning den 3:e december är det nämligen slut för gott och Christer kommer kunna lägga all sin vakna tid på att mecka med bilarna och träffa barnbarnen!

FOTO: Johan Jeppsson/TT, Karin Törnblom/TT

Annons