Christer Sjögrens bluff med Vikingarna – missledande orden på dansbandsveckan

23 jul, 2022 
CHRISTER SJÖGREN, VIKINGARNAS
Christer Sjögren hoppade av Vikingarna år 2004 efter 26 år som frontfigur. Sedan dess har han återförenats med bandet flera gånger. År 2017 hoppade han in med Nya Vikingarna på Dansbandsveckan i Malung, istället för den ordinarie sångaren Kenneth Wahlberg.
Då sa Christer att det inte var tal om några fler inhopp för hans del men nu står han återigen på samma scen – 5 år senare!
Annons
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”

I september 2016 återförenades Vikingarna och bytte namn till Nya Vikingarna, men denna gång utan sångaren och frontfiguren Christer Sjögren, 72. Bandets nya sångare var istället Kenneth Wahlberg, 53.

Förväntningarna bland fansen var stora, eftersom bandet haft en 12,5 års lång paus, och i ryggen hade Nya Vikingarna skivbolaget Universal. Men comebacken blev kanske inte riktigt som man hade tänkt sig. Sångaren Kenneth Wahlberg möttes av kritik för att mima till låtarna och managern Peo Thyrén valde att hoppa av. Dessutom fick gitarristen Chris Andersen sparken i samma veva.

Inför Dansbandsveckan i Malung 2017 hade Kenneth Wahlberg sjukskrivit sig på obestämd tid. Han ersattes då av tidigare sångaren Christer Sjögren.

Annons

Dansbandsveckans besked om Nya Vikingarna

Men Dansbandsveckan skulle komma att bli den allra sista spelningen för Nya Vikingarna, något som Dansbandsveckan i Malung uppgav i ett pressmeddelande.

”Dansbandet Vikingarna har under 2017 turnerat runt i Sverige och spelat upp till dans. Nu är det bestämt att de gör sin sista under Svenska Dansbandsveckan i Malung. Lördag 22 juli 2017 spelar de upp till en sista dans på dansbana 2 på Folkets Park Orrskogen i Malung med Christer Sjögren som sångare”, skrev Dansbandsveckan i pressmeddelandet.

Till Aftonbladet sa däremot Nya Vikingarnas manager Jörgen Arnemar att han varken ville bekräfta eller dementera att gruppen skulle lägga ned efter lördagens spelning och avböjde att kommentera ytterligare.

Christer Sjögrens ord om framtiden efter Dansbandsveckan 2017

Christer Sjögren var däremot säker på sin sak. På frågan om spelningen på Dansbandsveckan 2017 skulle bli hans sista med bandet svarade han:

Annons

– Ja, absolut. Jag är inte engagerad i mer och har inga mer avtal. Sen om det blir någon fortsättning för bandet och om jag får någon mer förfrågan, det vet inte jag, sa han till Aftonbladet och fortsatte:

– Min sista spelning med Vikingarna hade vi den tredje juli 2004. Det var den sista med ordinarie bandet. Jag vill inte ha någon synpunkt på Nya Vikingarna i och med att jag inte startat upp det. Jag har inget emot att de gjorde det. Vikingarnas musik får gärna leva vidare men jag vill inte spekulera i någon fortsättning.

CHRISTER SJÖGREN
Avskedskonserten 2004.

Christer Sjögren återigen på plats på Dansbandsveckan

Nu är det återigen dags för den klassiska Dansbandsveckan att gå av stapeln, ett riktigt glädjebesked med tanke på att den tvingats ställas in de senaste två åren på grund av pandemin. Och självklart är det Vikingarna som avrundar veckan – med Christer Sjögren i spetsen!

Annons

Med andra ord har Christer Sjögren ännu en gång återvänt till Vikingarna och spelar nu på Dansbandsveckan i Malung 2022 trots att han sa att 2017 skulle bli hans sista.

Anledningen till att Christer Sjögren har återförenats med Vikingarna denna gång beror på att de gör sin sista turné. Dansbandsveckan i Malung är det näst sista stoppet innan Vikingarna avslutar finalturnén i Stokke, Norge den 14:e oktober 2022.

FOTO: Karin Törnblom/TT, TT

Annons