ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt

Anders Engberg om avskedsturnén – avslöjar Vikingarnas framtid

11 jul, 2022 
Dansbandet Vikingarna har tidigare berättat att den pågående turnén är den sista.
Nu kommer Anders Engberg dock med förvirrande uppgifter om bandets framtid.
– Väldigt oskrivna blad, säger han till Hänt.
Annons
Antingen eller med Arvingarna
Antingen eller med Arvingarna

Dansbandet Vikingarna har många framgångsrika år i ryggen med Christer Sjögren, 72, som frontfigur.

Bandet startades 1957 men det var faktiskt inte förrän 1978 som Christer tog plats i spetsen. Sedan har karriären gått lite som en berg- och dalbana för Vikingarna. 2004 lades bandet på hyllan men tolv år senare återupptogs det igen.

Nu är de återigen ute på turné – något som gör fansen upp över öron glada efter åren av pandemi. I december drabbades dock Christer själv och trummisen Johan Norgren av covid-19 och var tvungna att ställa in den planerade spelningen i Karlstad.

Anledningen till Vikingarnas plötsliga återförening

I fjol berättade Christer i en intervju med Aftonbladet att det är Tomas Deutgens förtjänst att bandet valde att återförenas 2016.

Annons

– Vi kom igång igen 2016 och det var Tomas Deutgens förtjänst. Han gjorde programmet Tack för dansen med oss och han är så energisk så han lurade in oss i studion igen. Vi hade sagt nej till alla som hade tjatat på oss att starta upp bandet igen. Då återupptäckte vi låtarna och de är ju bra. Det blev en aha-upplevelse och det var kul igen, säger Christer Sjögren.

Men han kommer även med ett besked som riskerar att göra Vikingarna-fansen besvikna. Nämligen att den pågående turnén blir den sista.

– Vi kallar det Finalturen 2021-2022. Det är bokat ett år framöver och arrangörerna har varit som tokiga, folk har velat höra Vikingarna igen. Det blir en tidsresa med musik från tidigt 60-tal till nu. Det blir inte så mycket dans, vi kör mer konserthus nu för tiden.

Anders Engberg om framtiden för Vikingarna

Ytterligare en person som har spelat med Vikingarna en hel del är ingen mindre än Lotta Engbergs, 59, ex-make Anders Engberg, 71.

Annons

– Jag har varit ute med Vikingarna och gjort lite jobb och konserter. Det blir nog några stycken framöver, har Anders berättat för Hänt.

Han berättade nyligen att han även ska spela med bandet i höst. Dessutom kommer han med nya förvirrande uppgifter som gäller den påstådda sista turnén. Kan det vara så att det inte är den sista trots alls?

– Det står så mycket skit i media. En turné kan ju vara i fem år eller en månad. Det är nog väldigt oskrivna blad, det tror jag. Det finns nog inget slutdatum sagt, det tror jag inte, säger Anders till Hänt om finalturnén.

Det återstår helt enkelt att se hur länge bandet väljer att fortsätta spela för sina trogna fans!

FOTO: Privat/Karin Törnblom/TT

Annons