AvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Christer Sjögrens äktenskapsförord med hustrun Birgitta – skyddar miljonerna

24 okt, 2022 
CHRISTER SJÖGREN, BIRGITTA SJÖGREN
Christer Sjögren och hustrun Birgitta har varit gifta i drygt 50 år. De har en dotter och två barnbarn.
Nu visar allmänna handlingar hur Birgitta kan drabbas vid en eventuell skilsmässa.
Annons
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”Brand logo
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”

Christer Sjögren, 72, är sångaren och frontmannen i det populära dansbandet Vikingarna. Med superhits som Leende guldbruna ögon och Till mitt eget Blue Hawaii har Christer garanterat spelats på radio en och annan gång under årens lopp.

När det gäller Christers liv utanför scenen lever han med hustrun Birgitta Sjögren. Makarna har varit gifta i över 50 års tid men äktenskapet har kantats av en stor skandal. Christer var nämligen otrogen med Lotta Engberg, 59. Otrohetsaffären inleddes 1990 och upptäcktes av just Birgitta. Men makarna tog sig igenom händelsen och har fortsatt sitt äktenskap än idag.

Christer Sjögrens kärlekssaga med Birgitta

Christer Sjögren och Birgitta träffades redan år 1969. De var fortfarande unga och Birgitta arbetade i kassan på livsmedelsbutiken Domus, dit Christer gick en dag för att köpa en ask choklad till sin mormor. Birgitta erbjöd sig att slå in chokladen, och i samma stund uppstod kärlek.

Annons

Bara ett år senare kom deras gemensamma dotter Charlotta till världen.

Sedan dess har mycket hänt och idag är Christer och Birgitta mormor och morfar till två små barnbarn. Men när Charlotta var liten var det mest Birgitta som tog hand om hemmet.

– Så här i efterhand kan jag känna att jag hade velat vara hemma mer när vår dotter var liten och växte upp. Samtidigt har musiken alltid varit mitt levebröd. Jag slutade skolan efter nian och hade heller ingen annan utbildning. Därför gjorde vi en uppgörelse att Birgitta skulle ta större ansvar för hemmet och vår dotter när jag var ute och spelade, har Christer sagt i en intervju med Allas.

Så skyddar Christer Sjögren sina miljoner

När det kommer till Christers och Birgittas äktenskap finns det något som många kanske inte visste. Det är nämligen många miljoner som Birgitta inte kommer få ta del av om paret skulle gå skilda vägar.

I ett äktenskapsförord från 1990 står det att läsa att avkastningen för aktier i Vikingarna International Aktiebolag och andra bolag ska vara Christers enskilda egendom, rapporterar Aftonbladet.

Christer äger en fjärdedel av aktierna i Vikingarnas aktiebolag och vid den senaste årsredovisningen fanns det 336 000 kronor i kapital. Avkastningen från Christers pensionsförsäkring utgör också enskild egendom – där hustrun Birgitta inte har giftorätt.

I äktenskapsförordet specificerar han också att veteranbilen De Soto från 1937 är hans enskilda egendom och att Birgitta inte äger giftorätt för den heller.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons