LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Christer Sjögren tar en paus – nu berättar han om beslutet

09 sep, 2022 
CHRISTER SJÖGREN
Christer Sjögren har en lång och framgångsrik karriär bakom sig, men än är den inte över. Vikingarna är nämligen i full gång med sin "Finalturné" som de kallar den.
Men nu berättar Christer att han tar paus.
Annons
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”Brand logo
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”

Vikingarnas Christer Sjögren, 72, är en av våra allra största artister i Sverige och redan som tonåring blev han sångare i dansbandet Jupiters. Tio år senare kom hans stora genombrott. Närmare bestämt år 1978 när han tog över som sångare i Vikingarna, efter att bandets sångare Stefan Borsch, 75, tog en paus.

Succén blev ett faktum och under 26 år var Christer Sjögren både frontfigur och ledsångare för Vikingarna. De släppte ett trettiotal album och med superhits som Leende guldbruna ögon och Till mitt eget Blue Hawaii har Christer verkligen satt sin prägel inom dansbandsvärlden.

Framgångarna gick som på räls. Ända fram tills 2004 när beskedet kom som chockade många: Vikingarna lägger ner.

Annons

Därför tog Vikingarna en paus

I september 2016 återförenades Vikingarna och bytte namn till Nya Vikingarna, men denna gång utan Christer. Istället blev bandets nya sångare Kenneth Wahlberg, 53.

Förväntningarna bland fansen var stora inför comebacken, eftersom bandet haft en 12,5 års lång paus. Dessutom hade man signats av skivbolaget Universal. Men det gick inte riktigt som det var tänkt och efter ett tag blev Kenneth Wahlberg sjukskriven på obestämd tid. Då började Christer Sjögren hoppa in i hans ställe.

Sedan dess har mycket hänt och idag är Vikingarna återförenade. Just nu är de dessutom inne på sin allra sista avskedsturné, som de valt att döpa till Finalturen. Turnén avslutas den 3 december i Kalmar.

Under Christer Sjögrens paus från Vikingarna låg han dock inte på latsidan. Istället släppte han massa musik på egen hand. 2009 kom han nia i Melodifestivalen med bidraget I love Europe och han har gett ut ett flertal album. Bland annat har han gett ut album med covers av Elvis Presley som varit en av Christer Sjögrens största idoler ända sedan han var barn.

Annons

Christer Sjögren tar paus – nya beskedet för framtiden

Han gav även ut sitt album Christer Sjögren sjunger Sinatra 2014, där han sjunger låtar av en av sina idoler Frank Sinatra. Det albumet är Christers senast utgivna album, och nu är han alltså som sagt mitt uppe i Vikingarnas avskedsturné.

Men den 3:e december är äventyret över och nu berättar Christer att det är en lugn och skön paus som väntar honom.

– Jag har lärt mig att aldrig stänga en dörr helt och hållet. Det är bra att ha den lite på glänt. Fast just nu känns det skönt att inget är bokat 2023..., säger han i en intervju med tidningen Får jag lov.

FOTO: W. JÅMA NAINA HELEN/Aftonbladet/TT, Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT

Annons