Christer Sjögrens hustru Birgitta sätter stopp – kravet på maken

07 sep, 2022 
Christer Sjögren
Christer Sjögren och hustrun Birgitta har varit gifta i över 50 års tid.
Nu berättar Vikingarna-sångaren om beslutet han fattat i privatlivet – som handlar om just hustrun.
– Jag försöker att inte utsätta min fru för det, säger Christer till Får jag lov.
Annons
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”

Dansbandssångaren Christer Sjögren, 72, är som allra mest känd för sin roll som sångare i Vikingarna. Med superhits som Leende guldbruna ögon och Till mitt eget Blue Hawaii har Christer spelats på radio en och annan gång under åren.

Christer Sjögrens otrohetsaffär med Lotta Engberg

Han har även gjort solokarriär och ut över det tävlat i Melodifestivalen med bland annat Lotta Engberg, 59. Duon har även haft en romans, den inleddes 1990, under arbetet med duetten Framtidens bro. Lotta var vid tillfället singel men Christer däremot var gift med hustrun Birgitta Sjögren som också skulle visa sig avslöja duons otrohetsaffär.

När dansbandssångaren många år senare släppte boken Får jag lov att berätta? öppnade han upp om relationen med Lotta Engberg.

”I dag är jag är inte stolt över mina lögner. Men då var förälskelsen så stark att jag inte drog mig för att både bedra min hustru och ljuga. Birgitta förstod väl att något var lurt och 31 januari när jag just hade ha en spelning med Lotta ställde Birgitta en rak fråga: ”Vad håller du på med?” Birgitta spände ögonen i mig och tog ett steg närmare. ”Tror du inte jag förstår att du har en annan? Det är Lotta, va? Lotta, jävla fyra bugg Engberg!” Jag stod tyst och skamsen, tryckt mot väggen. Vilken mes jag varit som inte varit ärlig mot Birgitta. Det är ju illa nog att vara otrogen, men alla dessa lögner som jag hittat på”, ska stå skrivet i boken.

Christers nya beslut med hustrun Birgitta

Birgitta valde däremot att förlåta Christer och makarna är än idag gifta. I en intervju med Får jag lov berättar nu Vikingarna-sångaren om ett visst beslut som han fattat för sig och hustrun. Det är nämligen så att Vikingarnas musik inte spelas hemma hos makarna Sjögren.

Annons

– Jag försöker att inte utsätta min fru för det i bostaden, hon har nog hört tillräckligt haha. Jag har ett stort garage och kontor vid sidan om och där spelar jag någon låt ibland för att få inspiration eller bara minnas lite. Kolla om det fortfarande funkar, om det fäster. Förvånansvärt ofta tycker jag att vår musik håller även idag och jag förstår varför vi fick sådant genomslag, säger Christer till tidningen.

FOTO: TT

Annons