ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
Idol 2023 marknadsföring banner

Lotta Engberg lägger ner – ex-maken Anders om beslutet: ”Klockrent”

08 sep, 2022 
Anders Engberg och Lotta Engberg
Lotta Engberg har beslutat sig för att lägga ner karriären som artist och istället fokusera på programledaryrket.
Nu berättar ex-maken Anders Engberg vad han tycker om Lottas oväntade karriärbeslut.
– Det är klockrent, säger han i en intervju med Hänt.
Annons
Christina Lindberg om Lotta Engbergs kärlekslycka med Dr Mikael: ”God äkta tjej”
Christina Lindberg om Lotta Engbergs kärlekslycka med Dr Mikael: ”God äkta tjej”

Saxofonisten och dansbandsmusikern Anders Engberg, 71, har haft stora framgångar inom musiken. Idag arbetar han som mångsysslare – det blir både jobb inom musiken men utöver det kör han också lastbil.

När Hänt når Anders berättar han om hur den första sommaren efter pandemin har varit.

– Utmärkt! Det har varit lite av varje, lite resa, jobbat lite och blandat. Det har varit en jättebra sommar, säger Anders.

Anders Engberg och Lotta Engbergs relation efter skilsmässan

Recept.se Nyhetsbrev

Mellan åren 1986 till 1994 var Anders gift med Lotta Engberg, 59. Ex-makarna bildade tillsammans Lotta & Anders Engbergs orkester och fick bland annat en Grammis för sina prestationer inom musiken. Även om kärleken tog slut och paret ansökte om skilsmässa så är relationen än idag god.

Annons

– Det blir tyvärr så att vi inte kan eller hinner ses allt för ofta. Hon har sitt och jag har mitt. Det är avstånd och så, så det blir inte mer än det blir. Men det jättekul när vi väl ses, säger Anders till Hänt.

Ex-makens oväntade ord om Lottas beslut för karriären

I somras meddelade Lotta att hon har bestämt sig för att ge upp artistkarriären. Det var under en intervju med Lotta Bromé i Mix megapol som Lotta Engberg fick frågan gällande vart musiken hamnar i allt hon ständigt har på gång.

– Ja, vad ska jag säga om det? På något sätt så har jag liksom tagit bort det ur mitt liv. Samtidigt är det inte så, för jag står ju och sjunger på Liseberg också. Men solist-Lotta tackade nog för sig för länge sen faktiskt, för ganska många år sedan, sa då Lotta.

Under tiden Anders och Lotta var ett par var musiken det stora intresset i Lottas liv, men idag programleder hon både Lotta på Liseberg och Bingolotto. Så hur ser ex-maken på beslutet egentligen?

Annons

Lotta sa i somras att hon lägger ner som artist och fokuserar på sin programledarroll istället, vad tänker du kring det?

– Det tycker jag är ett alldeles utmärkt val. Hon är jätteduktig i den rollen och sen är det så att det är nya generationer som har kommit till då i just den genren som vi har jobbat i. Så jag tror att det är ett naturligt steg att fokusera på en annan roll och det gör ju hon då, så det är klockrent, säger Anders Engberg till Hänt.

FOTO: TT

Annons