LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lotta Engberg lägger ner karriären – berättar själv om beslutet

30 aug, 2022 
Lotta Engberg
Bingolotto och Lotta på Liseberg-programledaren Lotta Engberg har fattat ett beslut.
I Mix Megapol bekräftar nu artisten att hon lägger ner karriären.
– Jag vill inte vara huvudpersonen, säger Lotta.
Annons
Mikael Sandström om husjakten i Spanien med kärleken Lotta EngbergBrand logo
Mikael Sandström om husjakten i Spanien med kärleken Lotta Engberg

Lotta Engberg, 59, är en av våra mest folkkära artister och programledare. Sedan många år tillbaka leder Lotta allsångsprogrammet Lotta på Liseberg och dessutom är hon en av programledarna i Bingolotto.

Men det hela började en gång i tiden med musiken. Det är ju nämligen country- och dansbandssångerska som Lotta är i grunden. Lottas karriär startade som bakgrundssångerska åt andra artister. Bland annat sjöng hon bakom Herreys för Sverige i Eurovision Song Contest 1984.

Detta visade sig inte vara den sista gången som schlagerdrottningen sjöng i musiktävlingen. Totalt har hon nämligen deltagit i Melodifestivalen sju gånger och vann 1987 med bidraget Fyra Bugg & en Coca Cola.

Lotta Engberg lägger ner – berättar om beslutet

Framgångarna har varit många men i en intervju med Lotta Bromé i Mix megapol berättar nu Lotta Engberg ett beslut hon fattat – det är dags att lägga ner. Det är när Lotta får frågan gällande vart musiken hamnar i allt hon ständigt har på gång, som Lotta avslöjar det hela.

Annons

– Ja vad ska jag säga om det? På något sätt så har jag liksom tagit bort det ur mitt liv. Samtidigt är det inte så för jag står ju och sjunger på Liseberg också. Men solist-Lotta tackade nog för sig för länge sen faktiskt, för ganska många år sedan, säger Lotta Engberg i Mix megapol.

Insikten efter åren som artist: ”Vill inte”

Vidare berättar hon att detta är ett beslut som känns bra i magen, att vara artist är inte längre det som Lotta tycker mest om.

– Jätteskönt. Jag lovar dig. Det beror inte på att någon inte vill att jag ska sjunga utan det är jag själv. Jag älskar ju att stå på scen och jag älskar direktsändning men jag vill inte vara huvudpersonen. Jag tycker att det är fruktansvärt roligt att få hälsa välkomna till gäster, prata om hur duktiga de är men jag vill inte prata om mig på det sättet.

Under samma intervju slår Lotta fast att det alltså aldrig blir någon åttonde gång i Melodifestivalen.

– Nej, det vill jag inte, säger hon.

FOTO: TT

Annons