ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Beskedet om Christer Sjögrens framtid – nu är det bekräftat: ”Sista”

19 dec, 2022 
Christer sjögren
Hur ser egentligen framtiden för Christer Sjögren och Vikingarna ut?
Här har varit i kontakt med dansbandets presskontakt som avslöjar dystra nyheter.
– Detta är bandets sista.... säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”Brand logo
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”

Christer Sjögren, 72, och hans Vikingarna har många hits som toppat listorna under åren. Med superhits som Leende guldbruna ögon och Till mitt eget Blue Hawaii är Christers röst något de flesta hört en och annan gång.

Nu bekräftas beslutet för Christer Sjögrens framtid

Nyligen kom nyheten om att Vikingarna släppt albumet The Final Tour - Live In Concert. Ett album som är en liveinspelning från Cirkus i Stockholm tidigare i år där Vikingarna samlat bandets allra största och legendariska hits.

Så vad innebär det då att dansbandet släppet ett finalalbum, är det här slutet på allt? När Hänt når bandets pressansvarige Rickard Werecki berättar han om beslutet som fattats för Christer och Vikingarna-gänget.

Annons

– Ja detta är bandets sista album...säger han.

Blir det fler konserter eller lägger de ner helt efter det här?

– Det kommer att bli några enstaka konserter vi tar igen nästa år, det är pga av konserter som släpat efter med anledning av tidigare pandemin och restriktioner.

Beslutet för fruarna i dansbandet Vikingarna

I ett pressmeddelande där albumet avslöjades berättar Christer själv om känslorna över nya plattan.

– Det var en fantastiskt magisk kväll i Cirkus. Alla 1100 i publiken var verkligen med, och skapade en otroligt festlig stämning, som även smittade av på oss i bandet. Det var den perfekta miljön för en inspelning av konserten. Det var en historisk kväll, som vi aldrig kommer att glömma. Jag ser verkligen fram emot att vår publik nu kan köpa den här kvällen på CD och ha ett gott minne för framtiden av vår karriär, säger Christer Sjögren.

Kanske innebär det här beslutet mer tid för Christer hemma med hustrun Birgitta Sjögren? Någon som flitigt har turnerat med Vikingarna, Anders Engberg, 71, har tidigare nämligen berättat för Hänt att fruarna inte följer med under turnéerna.

– Det är nästan inga fruar eller flickvänner som följer med. Man är ute på jobb och då jobbar man. Sen i mitt fall, Katharina har sitt jobb och det är väl likadant för de andra killarnas flickvänner och fruar också. Det blir inte så, sa han då.

FOTO: TT

Annons