ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt

Dolda hemligheten om Christer Sjögrens fru Birgitta – nära vännen avslöjar

28 sep, 2022 
Christer Sjögren och Birgitta
Christer Sjögren och Birgitta Sjögren har varit gifta i över 50 års tid.
Nu avslöjar en kollega till Christer beslutet som fattats – som påverkar Vikingarna-sångarens hustru.
Annons
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”

Christer Sjögren, 72, sångare i det populära dansbandet Vikingarna. Med superhits som Leende guldbruna ögon och Till mitt eget Blue Hawaii har Christer spelats på radio en och annan gång under åren.

När det gäller Christers liv utanför scenen lever han med hustrun Birgitta Sjögren. Makarna har varit gifta i över 50 års tid men äktenskapet har kantats av en stor skandal. Christer var nämligen otrogen med Lotta Engberg, 59. Otrohetsaffären inleddes 1990 och upptäcktes av just Birgitta. Men makarna tog sig igenom händelsen och har fortsatt sitt äktenskap än idag.

Christer Sjögren tar paus efter avskedsturnén

Under hösten ska Christer och Vikingarna ut på Vikingarnas avskedsturné. När året sedan är slut återstår det att se vad Christer ska hitta på, det kan nämligen vara så att han lägger ned – det är iallafall en paus som väntar.

Annons

– Jag har lärt mig att aldrig stänga en dörr helt och hållet. Det är bra att ha den lite på glänt. Fast just nu känns det skönt att inget är bokat 2023..., sa han i en intervju med tidningen Får jag lov nyligen.

Någon som ska med på turnén i höst är Anders Engberg, 71. För Hänt har han tidigare berättat om glädjen över att ge sig ut på vägarna igen. Han berättade även om sin relation till Christer.

– Min relation är precis som den har varit hela tiden, det är en bra kompis precis som de andra i bandet. Det är ingen skillnad i bandet, sa då Anders.

Privat däremot, är Christer ingen som Anders brukar tillbringa tid med.

Anders Engberg avslöjar beslutet för Birgitta Sjögren

När Christer och Anders ger sig iväg på turné lämnas deras partners hemma. Det berättar Anders som lever tillsammans med sambon Katharina, 50.

Annons

– Det är nästan inga fruar eller flickvänner som följer med. Man är ute på jobb och då jobbar man. Sen i mitt fall, Katharina har sitt jobb och det är väl likadant för de andra killarnas flickvänner och fruar också. Det blir inte så, säger Anders till Hänt.

Tillskillnad från andra dansband som exempelvis Arvingarna så visar sig inte fruarna i detta gäng funnit någon vänskap i varandra.

Det blir inte så att fruarna och flickvännerna ses ibland, de har inte funnit någon vänskap bakom kulisserna?

– Nej, det blir inte så.

FOTO: TT

Annons