ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ex-maken talar ut om Christer och Lottas otrohetsaffär: ”Det är..”

12 sep, 2022 
Christer Sjögren och Lotta Engberg
Christer Sjögren och Lotta Engberg hade en omtalad romans på 90-talet trots att de inte var singlar.
Nu berättar Lottas ex-make Anders Engberg om känslorna över att turnera med Christer efter Vikingarna-sångarens förflutna med Lotta.
Annons
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”Brand logo
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”

Christer Sjögren, 72, och hans Vikingarna har gjort succé under årens gång. Dansbandet har flertal superhits som Leende guldbruna ögon och Till mitt eget Blue Hawaii.

Christer Sjögren och Lotta Engbergs otrohetsaffär

Sedan 1970 har Christer varit gift med hustrun Birgitta Sjögren, men det har även funnits en annan kvinna i hans liv, trots äktenskapet. På 90-talet hade nämligen Christer och Lotta Engberg, 59, en romans som inleddes när de arbetade med duetten Framtidens bro. Lotta var vid tillfället singel men Christer däremot var gift med Birgitta som också skulle visa sig avslöja duons otrohetsaffär.

När dansbandssångaren många år senare släppte boken Får jag lov att berätta? öppnade han upp om skammen över att varit otrogen mot sin fru.

Annons

”Jag stod tyst och skamsen, tryckt mot väggen. Vilken mes jag varit som inte varit ärlig mot Birgitta. Det är ju illa nog att vara otrogen, men alla dessa lögner som jag hittat på”, ska stå skrivet i boken

Ex-maken talar ut om Christers och Lotta Engbergs otrohetsaffär


Nu är det snart dags för Christer och Vikingarna att ge sig ut på turné igen. Med på turnén hänger även dansbandsveteranen Anders Engberg, 71, som tidigare var gift med just Lotta.

– Det blir en konsertturné. Det blir ett antal ställen i Finland, Norge och Sverige som står för dörren, säger Anders till Hänt om den kommande konserten.

Hur är relationen mellan dig och Christer?

– Min relation är precis som den har varit hela tiden, det är en bra kompis precis som de andra i bandet. Det är ingen skillnad i bandet.

Privat däremot, är Christer ingen som Anders brukar tillbringa tid med.

– Nej. Det är inte så vanligt att band, eller dansband umgås privat. Man har ju jobbet ihop och det är mycket bara det tycker nog de flesta. Det är skillnad på jobb och privat, det är det faktiskt.

Men vad känner egentligen Anders över att Christer haft en fling med Anders ex-fru? Är detta något som de två dansbandsprofilerna pratat ut om? Det berättar han nu för Hänt.

– Nej, nej, nej. Det är ju snart två generationer sedan. Det finns inte ens med i diskussion. Det är alldeles för länge sedan så det är inget som i huvudtaget diskuteras eller pratas om. Det känns som att det är alldeles för länge sedan, säger Anders.

FOTO: TT

Annons