ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Vikingarna-profilen avslöjar sanningen om Christer Sjögren

19 maj, 2023 
Christer Sjögren
Hur kommer det sig att Vikingarna uppträder allt mindre och att Christer Sjögren dragit sig undan på senaste?
Nu berättar bandets saxofonist Martin Lindkvist hur det ligger till.
– Han är rätt aktiv i perioder, säger Martin till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”Brand logo
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”

Christer Sjögren, 73, och hans Vikingarna är ett av Sveriges absolut populäraste dansband. Med hits som Leende guldbruna ögon och Till mitt eget blue Hawaii är Christers röst en röst som de flesta känner till.

Men på senare år har Christer och Vikingarna synts allt mindre än vad de brukade förr om åren. I fjol kom bandet med albumet The Final Tour - Live In Concert. Det är en inspelning från Cirkus i Stockholm där de bandat sina absolut största hits genom åren.

Av namnet att tolka så började folk misstänka att detta var slutet på en era och när Hänt nådde Vikingarnas pressansvarige Rickard Werecki bekräftar han att så är fallet. Albumet är Vikingarnas sista men hur ser det ut med spelningar framöver?

Annons

Vikingarna-saxofonisten Martin om vad Christer Sjögren har för sig

Hänt har pratat med Martin Lindkvist som spelar saxofon under Vikingarnas spelningar. Han har arbetat med bandet under flera år och det har blivit många, många spelningar.

– Det var när de startade om, de gjorde ju en omstart vid 2017-2018 så då blev jag tillfrågad att åka med, säger Martin.

Hur är det att få vara en del av Vikingarna?

– Det är helt otroligt häftigt, det är ju det största dansbandet som finns så att få chansen att turnera med dem, det kan ju inte bli bättre. Det är otroligt härliga människor inblandade.

Så hur kommer det sig då att Vikingarna uppträder allt mindre och att Christer Sjögren dragit sig undan på senaste. Jo, nu berättar Martin hur det ligger till.

– Han är inte ute och sjunger så mycket nu för tiden. Som han säger "jag är pensionerad nu så jag tar det lite lugnt och tar de spelningar som jag tycker känns kul". Så han väljer lite vad han vill göra så där, han åker inte ut på så mycket saker. Han är rätt aktiv i perioder så han är ute sjunger ibland. Han gör lite jobb med storband ibland och våra jobb med Vikingarna då när de blir av, säger Martin.

Men det är bra med honom?

– Ja det är jättebra, absolut.

Verkliga relationen till bandet – så ser kontakten ut i privatlivet

Även om Martin och Vikingarna har spelat ihop under flera års tid så umgås de inte utanför arbetet.

– Nej det gör vi inte. Alla har mycket annat omkring sig och jag för egen del jobbar två dagar i veckan på en kulturskola. Och så spelar jag i andra sammanhang så jag håller på med musik alla dagar i veckan. Det är fullt upp men vi håller kontakten på telefon, säger Martin.

FOTO: TT

Annons