LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Så mycket är Christer Sjögrens hus värt – nu avslöjas miljonfastigheterna

07 feb, 2023 
Christer Sjögren och Birgitta Sjögren
Christer Sjögren lever det ljuva livet tillsammans med hustrun Birgitta.
Paret har lagt ner mycket tid och kärlek på den lyxvillan som de byggde 1995.
Se den hisnande prislappen på huset här!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”Brand logo
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”

Dansbandet Vikingarna släppte under fjolåret albumet som kom att bli bandets sista. Det kunde pressansvarige Rickard Werecki bekräfta för Hänt.

– Ja detta är bandets sista album... säger han.

Detta gör det möjligt för bandets frontfigur och sångare Christer Sjögren, 72, att fokusera mer på sitt liv tillsammans med hans stora kärlek Birgitta Sjögren. Han har i en tidigare intervju med Expressen berättat att de gärna njuter av livet på hemmaplan i sin lyxiga villa på Hammarö i Värmland.

Annons

– Det är ett tag sedan vi gjorde en utlandsresa, men vi har rest en hel del förut. Men varken Birgitta eller jag är rastlösa. Vi är inte tvungna att resa bort, utan har lagt ner så mycket krut här hemma. Vi har ett väldigt fint hem, ett stort hus med mitt stora garage och en strandtomt med klippor. Jag längtar aldrig bort härifrån, men jag längtar alltid hem när jag åker bort, säger Christer till Expressen.

Så mycket är drömvillan värderad till – hisnande beloppet

Och huset är något som paret håller kärt och har lagt ner mycket krut på. De köpte marken 1995 och byggde sitt hem precis så som de vill ha det. Dessutom äger de ett fritidshus i Sälen som de kan njuta av.

Annons

– Tomten är 8 430 kvadrat. Det är ett "once in a lifetime"-projekt som vi köpte -95 och sedan tog det ett och ett halvt år att bygga. I mitt jobb har det gått bra och vi sålde mycket skivor, så vi tänkte att vi satsar ordentligt på boendet. Och så har vi ett fritidshus i Sälen också, berättar Christer för Expressen.

Villan med strandtomt beläget på Hammarö är ingen billig historia. Enligt booli.se är huset värderat till 13,5 miljoner kronor.

Christer Sjögrens bilintresse – har ett garage på 290 kvadratmeter

Att Christer Sjögren har ett ytterligare intresse utöver musiken är ingen hemlighet. Han äger nämligen en bilsamling och för att kunna ägna sig åt sitt stora intresse byggde han ett garage på 290 kvadratmeter där han kan pyssla med sina fordon.

Det enorma bilintresset har sångaren haft i många år och redan som barn fick han mersmak när hans pappa tog med honom på bilturer.

Annons

– Jag vet inte riktigt varför. Till en del är det nog från farsan som tog med mig i bilen när jag var en fem år sådär. Han var intresserad av bilar. Och i och med att han körde taxi så hade han stora jänkare, mercor och herrgårdsvagnar som verkligen skilde sig från den tidens bruksbilar, har han berättat i en intervju med Aftonbladet.

Hänt har sökt Christer Sjögren.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons