Christer Sjögrens stora familjelycka – orden om dottern: ”Fantastiskt”

christer

Christer Sjögren är aktiv med vad de säger är Vikingarnas sista turné någonsin.
Men mitt under turnéns gång avslöjar han sin stora familjelycka.
Läs här!
0:55

Efter reklamen: Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”

(0:55)

Slå på ljud

Christer Sjögren, 72, är en av Sveriges största dansbandssångare. Han har haft en lång karriär både som sångare i bandet Vikingarna men började sedan satsa helhjärtat på sin solokarriär.

Redan 1978 värvades han till Vikingarna och fram till 2004 var han aktiv i bandet som deras frontfigur och sångare. Men 2016 kom att bli ett bra år för Vikingarna-fansen – då meddelade bandet nämligen beskedet att de gör en tillfällig comeback.

De var då med i TV4:s program Tack för dansen. Nu är de dessutom aktiva med vad de säger är sin sista turné någonsin – Finalturen.

Allt om Christer Sjögren

Se klippet här!

Christer Sjögrens kärleksliv med hustrun Birgitta

Christer och hans hustru Birgitta träffades när de endast var 19 år gamla. Redan året efter blev de föräldrar till dottern Charlotta.

Karriären inom musiken hade precis tagit fart och det resulterade i att Christer var borta en hel del från familjen. Något han i efterhand kan ångra.

– Så här i efterhand kan jag känna att jag hade velat vara hemma mer när vår dotter var liten och växte upp. Samtidigt har musiken alltid varit mitt levebröd. Jag slutade skolan efter nian och hade heller ingen annan utbildning. Därför gjorde vi en uppgörelse att Birgitta skulle ta större ansvar för hemmet och vår dotter när jag var ute och spelade, berättar Christer för Allas.

Breaking
Bianca Ingrossos hemlighet avslöjad – får eget program

Christer Sjögrens familjelycka: ”Det är fantastiskt”

Paret är dessutom mor- och farföräldrar åt barnbarnen Norah och Nellie. Under pandemin har Christer levt mer vardagsliv än han någonsin gjort med anledning av inställda konserter och turnéer.

Då har han istället passat på att tillbringa så mycket tid som möjligt med sin dotter och sina barnbarn. Att ta sig an rollen som morfar är något han älskar.

– Det är väldigt mysigt och fantastiskt att få umgås med barnbarnen. Vi ses så ofta som möjligt och jag är glad så länge de vill träffa oss, säger Christer till Allas.

Nu när restriktionerna är släppta återgår han till de vanliga rutinerna och Finalturen är i full gång och är planerad att fortgå fram till december.

FOTO: Karin Törnblom/TT/Fredrik Hessman/TT

SENASTE NYTT!