Christer Sjögrens sorg över dottern – nu berättar han om hårda kravet

CHRISTER SJÖGREN

Dansbandslegenden Christer Sjögren är väldigt mån om sin familj och prioriterar dem högt.
Men livet är inte alltid en dans på rosor, nu berättar han om sorgen med dottern Charlotta.
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”
0:55

Efter reklamen: Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”

(0:55)

Slå på ljud

Christer Sjögren, 72, har varit gift med sin fru Birgitta Sjögren, 71, sedan år 1970. Tillsammans har de ett gemensamt barn; dottern Charlotta Sjögren, 51.

Charlotta har idag eget företag och jobbar som hudterapeut på Idun Minerals i Värmland. Charlotta har två döttrar Norah, 16, och Nellie, 10, som är Christers ögonstenar.

Christer har tidigare berättat om den nära relationen till dottern och barnbarnen.

– Min dotter Charlotta och mina barnbarn Norah och Nellie bor också på Hammarö, bara sju kilometer från oss. Vi har tillfälle att träffas ofta, även om pandemin nu ställt till en del. Jag har mina bilar som jag håller på med. Det är roligt, tycker jag, sa han till Hemmetsjournal.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Christer Sjögrens sorg med barnbarnen – fick inte träffas

Vi alla vet vad som hände under våren 2020 och många artister drabbades hårt av alla inställda spelningar och turnéer. En bransch inom underhållning som drabbades ännu hårdare var dansbanden. Eftersom dans innebär mycket närhet och många människor på samma plats.

Detta ledde till att Christers liv sattes på paus. Istället fick han tillbringa mycket tid hemma med sin hustru. Christer har tidigare berättat att den här omställningen var en rejäl utmaning för paret, då de i princip aldrig tillbringat så mycket tid ihop.

Under den här tiden passade han även på att träffa dottern Charlotta, och barnbarnen Norah och Nellie, lite extra. De bor ju ganska nära varandra men trots det fanns det ändå vissa saker som satte stopp för umgänget.

– De var väldigt omtänksamma och ville inte träffa oss om de hade minsta lilla förkylning. Vi var noga med att ta vaccinationerna och hade turen att slippa bli sjuka, säger Christer Sjögren till Allas.

Christer Sjögren om beslutet för dottern Charlotta: ”Så här i efterhand”

I samma intervju berättar Christer också om en sorg som finns inom honom och det går ända tillbaka till när Charlotta var liten.

Christer och Birgitta blev ett par när de var 19 år gamla och redan året därpå blev de föräldrar till Charlotta. Då hade musikkarriären tagit fart för Christer och han var borta mycket för att spela och turnera.

– Så här i efterhand kan jag känna att jag hade velat vara hemma mer när vår dotter var liten och växte upp. Samtidigt har musiken alltid varit mitt levebröd. Jag slutade skolan efter nian och hade heller ingen annan utbildning. Därför gjorde vi en uppgörelse att Birgitta skulle ta större ansvar för hemmet och vår dotter när jag var ute och spelade, förklarar han för Allas.

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN