Chris Kläffords om nya röstningssystemet i Idol: ”Glad att jag inte är med”

Chris Kläfford & Anders Bagge Idol
Exklusivt

Chris Kläfford fick sitt stora genombrott när han medverkade i Idol 2017.
I en intervju med Hänt berättar han nu vad han tycker om det nya konceptet i årets säsong av Idol.
– Fyfan, säger han.
Slå på ljud

Chris Kläfford kammade hem vinsten i Idol 2017 efter en rafflande final mot Hanna Ferm. Efter att han vunnit den prestigefyllda tävlingen tilldelades han vinnarlåten Treading water.

Chris Kläfford testade lyckan i USA

Han imponerade på hela juryn och många tittare efter hans tolkning av Beatles låt Imagine och efter det släpptes hans tolkning även på Spotify. Där hamnade den direkt på topp 10-listan och har idag över 27 miljoner streams.

Efter vinsten i Idol packade han resväskan och åkte till USA för att delta i programmet Americas got talent, där han faktiskt tog sig hela vägen till semifinal innan hans resa tyvärr tog slut.

Chris Kläffords känga mot Idol 2021

Eftersom Chris fick sitt genombrott genom sin medverkan i svenska Idol så brukar han lätt förknippas med just det programmet.

Något som däremot är förändrat i årets Idol jämfört med det året han var med i är sätter man röstar på. Det här året har tittarna nämligen möjlighet att påverka tävlingen hela veckan och inte bara under den korta tiden som programmet visas live på tv, som det alltid varit.

Detta innebär dessvärre också att inte alla personer kommer att få uppträda under fredagsfinalen. En efter en ropas nämligen upp tills det bara är en kvar, och den personen får då inte ens möjligheten att sjunga för tittarna – om inte juryn väljer att rädda personen.

”GALEN” Kristins chock efter händelsen med sonen Filip

Detta är något som tv-tittarna har reagerat starkt på, och många har riktat stor kritik mot TV4 efter den stora förändringen.

”Jättedåligt koncept!? Varför gör ni ens så. Som om idolerna behöver mer ångest och stress”, har bland annat en person skrivit.

Även Chris är tveksam till det nya röstningssättet. Under ett event för släppet för SLEEQ, som är en ny alkoholhaltigdryck, är Hänt på plats och intervjuar Chris som bland annat berättar att han träffat deltagarna i årets säsong av Idol nyligen och att han inte gillar det nya konceptet.

– Det är spännande, men fyfan vad jobbigt. Jag är glad att jag inte fick uppleva det, säger Chris han till Hänt.

LÄS OCKSÅ: Christian Bauers fråga efter Pernilla Wahlgrens bröllop med Edward af Sillén

LÄS OCKSÅ: Erika Persson till sjukhus efter problem med ögonen

FOTO: LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet, Eero Hannukainen/TT

SENASTE NYTT!