Så lever Chris Kläfford idag – efter succén i Idol och America's got talent

Chris Kläfford

Chris Kläfford kammade hem segern i Idol 2017. Men vad har han gjort sedan dess och vad gör han idag? Hänt reder ut!
Slå på ljud

Chris Kläfford, 32, vann hela Idol 2017 efter en rafflande final mot Hanna Ferm, 20. När det stod klart att Chris hade vunnit den prestigefulla tävlingen, och därmed tilldelats vinnarlåten Treading water, kunde han knappt förstå det hela.

– Det känns surrealistiskt. Det känns magiskt. Det känns overkligt. Det går inte att förklara. Jag trodde att jag drömde när de sa mitt namn. Jag blundade och trodde att jag skulle befinna mig någon annanstans, men det gjorde jag inte, sa han efter vinsten till Aftonbladet.

Däremot var det inte första gången som Chris Kläfford hade sökt till programmet. Faktum är att han sökte redan långt innan dess, närmare bestämt åren 2010, 2011 och 2015, men då under sitt födelsenamn Christoffer Sjögren. Om det var namnbytet eller något annat som gav honom segern är oklart, men vad det än var verkar det ha fungerat.

PRIVATA SMSEN Pernilla om Christians okända krav

Därför bytte han namn

När Chris gästade radioprogrammet P4 Extra berättade han att namnet är taget från hans farfar. Chris Kläfford berättade då att Kläfford numer är en del av hans namn, men att han lade till det först i vuxen ålder.

– Jag hette inte det från början, varken jag eller mina två bröder. När jag blev äldre fick jag höra att farfar hette Kläfford i mellannamn och få frågade jag min mor; ”Varför heter inte vi, någon av oss, det?”, sa han i radioprogrammet.

Efter Idol var det nya äventyr som väntade för Chris Kläfford. Han ville så gärna testa den amerikanska publiken så vad passar då bättre än att ställa upp i Americas got talent? I programmet gjorde han succé med sin röst och tog sig hela vägen till semifinal innan resan tyvärr tog slut.

Chris Kläfford

Chris Kläfford i Americas got talent.

MediaPunch/Shutterstock

Det gör Chris Kläfford idag

Efter framgångarna i Americas got talent bar det av hem till Sverige igen för artistens del och idag är han högst aktiv inom musiken. Däremot, precis som alla andra artister, så har 2020 varit ett tufft år för honom. Därför är han nu väldigt glad att saker och ting börjar komma igång igen.

”Förra söndagen gjorde jag två live-uppträdanden för en publik på 50 personer. Det var första gången på väldigt lång tid! Jag blir sällan nervös, men den kvällen hade jag fjärliar.”, skrev han nyligen på Instagram.

Men faktum är att ännu större publikmassor väntar för Chris Kläfford. Han är nämligen en av artisterna som tar plats på Allsång på Skansen i sommar, närmare bestämt den 17e augusti. Under årens lopp har man kunnat se Chris i bland annat Sommarkrysset, Rix FM-festival 2019, Svenska barncancer-galan och Svenska hjältar-galan.

Idag bor Chris i en lägenhet i Lindesberg tillsammans med flickvännen Bob Linger, 33. De har varit ett par i sju år och trots att Bob Linger inte alltid syns när Chris Kläfford står på scenen finns hon alltid med hemifrån som stöd.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

LÄS OCKSÅ: Agneta Sjödin fick sitt hjärta krossat – berättar om sorgen

LÄS OCKSÅ: SKUMT Linas tystnad efter systerns uppbrott från Martin

FOTO: Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!