Carolina Gynnings kritik efter Carina Bergs förskolebeslut för Otto

Carolina Gynning och Carina Berg

Foto: TT

Carina Berg har låtit sonen Otto börja på förskola.
Nu uttrycker Carolina Gynning sina tankar kring beslutet för ettåringen.
Carina och Erik Bergs kärlekssaga
Slå på ljud

Carolina Gynning, 42, och Carina Berg, 43, är båda gravida med sina tredje barn. Vägen till fler barn har däremot inte varit spikrak för varken Carina eller Carolina.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Tunga tiden innan graviditeterna

Det var i slutet av december 2019 som Carina och maken Erik Berg fick sitt första gemensamma barn, sonen Otto. Detta efter att Carina drabbats av flera missfall. Att resan kantades av många tårar och motgångar har Carina pratat öppet om men sedan Ottos ankomst har familjelyckan varit enorm.

När Carina sedan bara några månader senare blev gravid med bebisen som nu ligger i hennes mage möttes paret inte av samma svårigheter. Därav hade Carina först svårt att ta in att hon ens blivit gravid utan komplikationer.

– Jag tänkte inte det, för vårt sätt att bli gravida är med en jävla insats. Vi kan inte bara slappna av och ha det gött så blir det en bebis, sa Carina när hon förklarade chocken i podcasten Berg & Gynning – Hittar sig själva.

Även Carolinas väg mot tre barn har kantats av missfall. Efter att funnit kärleken i Viktor Philipson påbörjade hon resan mot att bli gravid. Men när stickan väl visade plus togs snabbt glädjen ifrån henne.

Carolina Gynnings markering efter Carina Bergs beslut för Otto

Idag är de båda däremot gravida med sina tredje barn och lyckan är total. I podcasten blir det nu mycket fokus på de pågående graviditeterna. Men något annat som skett på senaste är även att Carinas ettårige son Otto nu börjat förskolan.

– Idag börjar Otto Lars Philip Berg på förskolan. Hans pappa är där med honom. Han har packat en ryggsäck till honom, full med ombyteskläder, säger Carina och fortsätter:

– Han ser ut som en rymdgubbe som ska resa till yttre rymden. Mamman och pappan tyckte att det var lite som att lämna honom till yttre rymden.

Carina visar sedan Carolina en bild på sonen. Något som får Carolina att erkänna att hon anser att det kanske är lite väl tidigt för förskolestart.

– Han är för gullig, jag orkar inte med det här. Ska han vara på en förskola nu? Han är för liten, Berg, säger Carolina.

Carina försäkrar däremot Carolina om att det känns bra med beslutet och att Otto kommer att trivas.

LÄS OCKSÅ: Därför ville Lars Lerin skilja sig från maken Manoel ”Junior” Marques

LÄS OCKSÅ: Charlotte Perrellis ärliga ord om sonens hälsoproblem

FRÅN FÖRSTASIDAN