Så berättade Carina Berg för maken Erik om nya graviditeten: ”Han började tvärgråta”

Carina Berg och Erik Berg

Foto: TT

Carina Berg är gravid med sitt tredje barn.
Nu berättar hon om maken Erik Bergs starka reaktion när han fick höra nyheten.
– Han bara tittade på mig och bara började tvärgråta på en sekund, säger Carina i podcasten Berg & Gynning – hittar sig själva.
Carina och Erik Berg visar upp huset efter renoveringen – se exklusiva bilderna
Slå på ljud

Makarna Carina Berg, 43, och Erik Berg, 31, väntar sitt andra gemensamma barn. Nyheten avslöjade de genom ett inlägg på Instagram, tidigare under hösten. Paret har sedan tidigare den gemensamma sonen Otto.

I augusti 2019 avslöjade Carina och Erik att de väntade sitt första gemensamma barn. I samband med detta valde Carina att tala ut om den kamp paret genomgått. Resan till att bli förändrar hade nämligen inte varit enkel utan kantats av flera missfall. Men tillslut blev drömmen sann och sonen Otto kom till världen i december förra året. Carina är även mamma till sonen Holger,10, som hon har från ett tidigare äktenskap med tv-profilen Kristian Luuk.

Carina Bergs chock efter upptäckten – nya orden om tidigare gravidkampen

Sedan Carina offentliggjorde den nya graviditeten har hon främst uppdaterat om annat på sociala medier. Men i podcasten Gynning & Berg – hittar sig själva, som hon driver med vännen Carolina Gynning väljer Carina nu att berätta mer om lyckan över att bli trebarnsmamman.

– Vad fort det gick. Du vet ju att det var inte helt okomplicerat att få till Otto och vi tog hjälp tillslut. Det var massa tårar och knöleri på vägen, inte knulleri, eller det var det också men knöleri, säger Carina och fortsätter:

– Det var jättesvårt och jag tänkte fler än en gång att jag är för gammal, jag är ”day old bread over the hill”. Jag borde bara gå och lägga mig, vad är de för jävla mormor som försöker få barn, fy fan. Jag hade så mörka tankar om mig själv under den perioden. Jag är så infertil. Det var jättedestruktivt.

Carina och Erik Berg

Foto: Henrik Montgomery/TT

Hon forsätter berätta att de råd hon fick under gravidkampen var att slappna av, något som var omöjligt. Men efter att paret fått Otto, blev det helt plötsligt lättare. Carolina frågar om den nuvarande graviditeten var planerad, något som Carina erkänner att den inte var.

– Jag tänkte inte det, för vårt sätt att bli gravida är med en jävla insats. Vi kan inte bara slappna av och ha det gött så blir det en bebis. Så jag tänkte att jag vill jättegärna, jättejättegärna att Otto och Holger ska få ett till litet syskon. Det skulle jag tycka var helt fantastiskt men den kampen få komma lite senare för nu vill jag bara vila lite i Otto, säger Carina och fortsätter:

– Så just där och då hade jag inte någon tanke på att det bara skulle bli. Men efter några veckor så vaknade jag och var helt yr. Då tänkte jag att yr är just det jag varit alla dem gångerna som ja varit gravid, jag har ju varit gravid så himla många gånger de här senaste tre åren.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Så berättade Carina om graviditeten för maken Erik

Carina förstod snabbt att det förmodligen var en graviditet hon kände och bara minuter senare visste även maken Erik att familjen skulle få tillökning.

– Jag hade ett test liggande så tog jag det på morgonen och sen gick jag in till Erik som halvsov med Otto klockan fem på morgonen. Och så sa jag "nej men är det blivande tvåbarnspappan Erik som ligger här". Han bara tittade på mig och bara började tvärgråta på en sekund. Jag höll upp testet så han fattade vad jag sa.

Carina förklarar sedan att Carolina vetat om graviditeten sedan hon plussade på stickan och att det varit skönt att ha ett stöd då hon varit orolig för att något ska gå fel.

LÄS OCKSÅ: Jonna Lundells förändrade relation med Lunabelle – efter Lionels födsel

LÄS OCKSÅ: Penny Parneviks nya avslöjande om namnvalet för ofödda bebisen

FRÅN FÖRSTASIDAN