Carola Häggkvist om dödsfallet i familjen efter avhoppet från Let's dance

Carola Häggkvists familjesorg

Det blev stora rubriker då Carola Häggkvist i veckan meddelade att hon väljer att lämna Let's dance 2021.
Sedan dess har artisten berättat att hon kämpar med psykisk ohälsa – något hon nu valt att söka hjälp för.
Nu berättar Carola om den stora familjesorgen då en kär familjemedlem somnat in.

Tidigare i veckan kom det tråkiga beskedet att schlagerdrottningen Carola Häggkvist valt att hoppa av Let's dance på grund av hälsoskäl. Under tisdagen berättade programledare Petra Mede om Carolas beslut.

– Jättetråkigt att en sådan stjärna lämnar. Alla värnar om att Carola ska må bra. Hälsan går alltid först, sen har inte jag några detaljer utan det är hälsoskäl. Vi älskar ju Carola, vi vill ju att hon ska kunna vara på scenen länge till!, sa hon i TV4:s nyhetssändning då.

LÄS MER: Därför försvinner Malou efter tio

Senare gick även Carola själv ut och berättade om sanningen bakom beslutet. Till en bild på henne och danspartnern Tobias Karlsson berättar Carola hur hon kämpat med psykisk ohälsa under inspelningarna av programmet.

”Det är mycket som är på mitt hjärta just nu och egentligen har läkaren ordinerat total vila för mig de närmaste dagarna pga utmattningssyndrom. Jag vill inte låta mitt naturliga driv driva mig ända in i den berömda ’väggen’ med påföljd av fler skador så att jag inte kan ta mig an mina kommande uppdrag varav jag väljer att kliva av Lets dance-tåget som går i en oerhört hög hastighet utan stopp för återhämtning”, skrev hon under veckan i ett inlägg på Instagram.

Carola Häggkvist om beslutet efter Let's dance

Carola har dessutom dottern Zoe, 11, som sångerskan adopterade från Sydafrika då flickan var tre år gammal. Sedan dess har Carola varit ensamstående mamma – ett slitsamt arbete som inte går att ta ledigt från.

Jag ser det även som mitt ansvar som ensamstående förälder ha ork kvar för mitt barn. Självklart är det ett tungt beslut men också en lättnad då jag slitit med olika slags skador sedan start. Hela min själ och kropp har ropat på återhämtning i flera veckor nu men jag har kämpat på trots knä/axel,handleds och ryggskador, hamstrings inflammation, sår mellan tårna och elaka munblåsor som påföljd av utmattning som läkaren tydligt kunde konstatera”, skriver Carola i sitt Instagram-inlägg.

Nu har Carola återigen skrivit ett inlägg där hon berättar att hon nu tagit beslutet att söka hjälp för de känslor som vuxit i henne under flera år.

”Imorgon ska jag till en doktor som är stress hanterare och jag förstår att jag kuvat många känslor i det undermedvetna i väldigt många år. Med allt man utsatt sig själv för och upplevt men inte hunnit bearbeta efteråt. Bara sprungit vidare på nästa boll. Trodde det skulle bli lättare med åren och erfarenheten. Men snarare tvärtom på många plan. Livet. Det är skört men också så vackert, starkt, ärligt och äkta i all vår sårbarhet och kärleksfullhet.”

Carola om stora familjesorgen

Den senaste veckan har Carola, Zoe och sonen Amadeus Sögaard drabbats av stor sorg då en älskad familjemedlem somnat in. Det handlar om katten Busis som har funnits i familjen i 17 år men dog av ålder i slutet av förra veckan.

Vår gulliga o charmiga skogskatt ’Busis’ fick lämna oss hastigt i fredags pga sjukdom. Busis blev 17 år och hon saknas oss djupt. Allt har sin tid”, skriver Carola Häggkvist på Instagram.

LÄS OCKSÅ: Christina Lindberg om maken Tommys sjukdomskamp

LÄS OCKSÅ: Detaljerna som Pernilla Wahlgrens romans

FOTO: Instagram