LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför försvinner Malou efter tio – Malou von Sivers ord i direktsändning

28 apr, 2021 
Malou von Sivers
Malou efter tio har blivit ett populärt program hos svenska folket. Men det har även stundtals riktats kritik mot programmet och nu försvinner det!
”Tack alla fantastiska tittare”, skriver de på Instagram.
Annons
Nyhetsmorgons programledare då och nu – se förändringenBrand logo
Nyhetsmorgons programledare då och nu – se förändringen

Malou von Sivers, 68, är en av Sveriges absolut mest legendariska programledare. Tillsammans med före detta kollegan Bengt Magnusson var hon med och startade upp TV4:s morgonprogram Nyhetsmorgon. Programmet var då det första i sitt slag då det precis som idag var ett direktsänt aktualitetsprogram som sändes varje vardag.

I år firar morgonshowen hela 30 år i rutan, men sedan 15 år tillbaka är Malou inte längre en del av programmet. Istället har hon fått den stora äran att starta upp sitt alldeles egna aktualitetsprogram – Malou efter tio.

Precis som i Nyhetsmorgon bjuder hon in spännande gäster och gör intervjuer med personer som på ett eller annat sätt är aktuella. Programmet har sedan start sett likadant ut men 2017 bjöd TV4 på en riktig glädjenyhet då kanalen meddelade att man valt att förlänga programmet med två timmar.

Kritiken mot Malou efter tio

Trots att programmet ofta får rikligt med beröm och många tittare ser programmet som dagens höjdpunkt har det ändå riktats kritik mot programmet med jämna mellanrum. Inför höstens säsong så handlade kritiken om Malou och hennes intervjuteknik.

Annons

”Malou! Sluta avbryt! Det var exakt det du sa i reklamen, o här, här får gästerna tala till punkt. Första avsnittet visar du att du inte klarar av det. Efter några minuter.”, skrev en upprörd tittare då.

”Snälla, sluta att avbryta dina gäster. Programmet har bara pågått i 10 minuter och du är ”redan igång”. Orkar inte lyssna på dig, stänger av tv:n och gör något bättre”, skrev en annan.

Malou efter tio
Denna panel är mycket omtyckt

Men på senare tid har kritiken snarare handlat om frågor som har att göra med yrken i samhället. Vid ett tillfälle intervjuades en SAS-flygvärdinna och då kritiserades programmet efter hur man ser på resenärerna. En annan gång handlade kritiken om att man inte ska ta för givet att ha ett jobb över huvud taget.

Annons

Nu är Malou efter tio slut – för den här gången

Vårens säsong av Malou efter tio drog igång i början av februari, och under 50 under den här tiden har det bjudits på många intressanta samtal i studion. Men nu är det alltså slut med det, i dagens program avslutade Malou med att säga:

– Jag önskar er alla en riktigt bra sommar.

Men samtidigt kunde Malou komma med ett glädjande besked, programmet försvinner nämligen inte för alltid – det är bara ett uppehåll.

– Vi är naturligtvis tillbaka i höst igen med mycket spännande material, säger hon.

På Malou efter tios Instagram passar de nu på att tacka alla fina tittare för den här säsongen och till alla som redan saknar Malou i rutan så finns avsnitten att se på TV4 play.

”STORT tack alla fantastiska tittare för den här säsongen. På TV4 Play kan du se det bästa ur vårsäsongen 2021. Vilken intervju var din favorit? Vi ses igen i höst”, skriver de.

FOTO: Michaela Hasanovic/EXP/TT, TV4

Annons