LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Därför direktsänds inte Malou efter tio

15 mar, 2021 
Linnea Lundgren
Malou efter tio har blivit ett viktigt aktualitetsprogram för många svenskar.
Men nu avslöjar programledaren Malou von Sivers att allt inte är som tittarna tror..
Annons
Nyhetsmorgons programledare då och nu – se förändringenBrand logo
Nyhetsmorgons programledare då och nu – se förändringen

Malou von Sivers, 68, är en av Sveriges absolut mest legendariska programledare. Tillsammans med före detta kollegan Bengt Magnusson var hon med och startade upp TV4:s morgonprogram Nyhetsmorgon. Programmet var då det första i sitt slag då det precis som idag var ett direktsänt aktualitetsprogram som sändes varje vardag.

Idag har programmet blivit en självklar del av många svenskars morgonrutin och det finns inte många som inte känner igen Malou då hon dyker upp i tv-rutan. För 15 år sedan valde kanalen dock att göra en rockad inom programledargänget och Malou fick sin alldeles egna talkshow Malou efter tio. Precis som i Nyhetsmorgon bjuder man här in spännande gäster och gör intervjuer med personer som på ett eller annat sätt är aktuella. Programmet har sedan start sett likadant ut men 2017 bjöd TV4 på en riktig glädjenyhet då kanalen meddelade att man valt att förlänga programmet med två timmar.

Annons

Har mötts av kritik

Malou efter tio har precis som Nyhetsmorgon blivit en riktig tittarfavorit och programledaren Malou hyllas ofta för sina givande intervjuer. Men att ha ett så pass stort program utan att få kritik är omöjligt. Under de senaste åren har Malou fått många negativa kommentarer riktade mot sig för att bland annat ställa frågor som inte varit relevanta.

Stora rubriker gjordes då hon hade rapparen Greekazo som gäst i programmet. Istället för att fråga honom om sina framgångar valde Malou dock att ställa honom mot väggen för att ha texter som romantiserar droger och gängkriminalitet i förorter. Detta trots att hon bara några veckor tidigare hade haft rapparen Einár i intervjusoffan och då istället valt att koncentrera sig på hans framgångar och motgångar i livet.

Intervjun fick kritik för att ha varit rasistisk och orelevant då Einár framställts som en artist som jobbat sig upp från en tuff bakgrund med hjälp av musiken medan Greekazo fick stå till svars för den ökande gängkriminaliteten i förorter.

Annons

Trots det har kanalen alltid stått bakom programmet och dess programledare.

– Hon ställer de frågor vi tycker är relevanta. Så vill vi också att det ska vara, har Johanna Thulin Bratten, chef för samhällsprogram på TV4, sagt till Expressen.

Avslöjandet om Malou efter tio

Programmet sänds varje dag efter Nyhetsmorgon och är direktsänt. Men i en intervju med morgonradioprogrammet Gott snack avslöjar nu Malou att det inte alltid är som tittarna tror. Malou gästar nämligen radioprogrammet på en fredag och efter att ha fått frågan om hon ska till studion för att sända Malou efter tio efter intervjun svarar hon:

– Nej, just fredag är faktiskt den enda dagen som vi bandar. Jag filmar ju varje dag så just för att jag ska få vila lite så har vi valt att banda den dagen, säger programledaren.

I intervjun berättar dock Malou att alla andra dagar är direktsända och för att kunna hålla sig aktuella spelar man in fredagens avsnitt på torsdagseftermiddagen direkt efter dagens sändning.

FOTO: TV4/TT

Annons