LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sanningen bakom Marko ”Markoolio” Lehtosalos frånvaro i Rix Morronzoo

15 mar, 2021 
AvLovisa Ström
Laila Bagge & Markoolio
Marko ”Markoolio” Lehtosalo har varit borta från radioprogrammet Rixmorronzoo i nästan en månad.Nu berättar kollegan Laila Bagge verkliga anledningen bakom det plötsliga försvinnandet.
Annons
Laila Bagges nya ord om krossade käken – efter allvarliga olyckanBrand logo
Laila Bagges nya ord om krossade käken – efter allvarliga olyckan

Tillsammans med Roger Nordin och Laila Bagge brukar Marko ”Markoolio" Lehtosalo underhålla lyssnarna i Rix Morronzoo varje morgon. Men den senaste tiden har Markoolio saknats från programmet. Nu berättar Laila anledningen bakom Markoolios plötsliga försvinnande.

Därför försvann Markoolio från Rix Morronzoo

Markoolio var borta från programmet i hela fyra veckor, och många lyssnare har vid ett flertal tillfällen skrivit att de saknat honom. Men nu är han äntligen tillbaka, och i samband med hans comeback berättar Laila var han har varit.

”Idag är det fredag och äntligen är Marko tillbaka på radion. Han har ju varit iväg och spelat in ett tv program för han och några till seglar över Atlanten och har därför varit bortkopplad från omvärlden i nästan tre veckor”, skriver hon på sin blogg innan hon fortsätter:

”Men nu är han som sagt äntligen åter och jösses vad han hade varit med om spännande saker under sin resa. Ska bli väldigt kul att se sen.Han hade till och med tatuerat sig efter resan som ett minne. En riktig sjömanstatuering!”

Annons

Marko Lehtosalo har alltså varit borta för att spela in programmet Över Atlanten där ett flertal kändisar åker båt från Gran Canaria till Karibien. Programmet sändes första gången år 2019 och har sedan dess gjort stor succé bland svenska folket. Med honom på båten var Eva Röse, Jessica Almenäs, Paul Svensson, Özz Nujen och Anders Limpar.

Markoolios ord om upplevelsen

När Markoolio berättar om den unika upplevelsen förstår man att han varit på ett riktigt äventyr, men trots det säger han också att det är lite skönt att vara hemma igen.

– Skönt att inte ha icke gungande mark under sina fötter. Shit vad det gungade, säger han innan han fortsätter:

– Vi var ju inte gäster på den här båten utan vi var ju en besättning. Så vi jobbade ju i skift. Så det var ju upp mitt i nätterna och grejer. Lite lumpenkänsla.

Vidare berättar han att de var ett väldigt bra gäng på båten, och att hans bild av till exempel Eva ändrades ganska rejält.

– Ett skitbra gäng. Jag var ju lite rädd för Eva Röse i början då jag tänkte att hon var en pretentiös skådis och sådär. Hon har ju varit här någon gång och jag har ju delat hiss med henne och ni vet..men hon var superskön. Hon fick mig att garva ihjäl mig. Så en jättejättehärlig människa, säger Marko Lehtosalo.

Annons