LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Här är alla deltagare i Över Atlanten säsong 3

15 feb, 2021 
Linnea Lundgren
Inspelningarna av succéprogrammet Över Atlanten är i full gång.
Nu kan Hänt avslöja vilka kända namn som i år har klivit ombord på segelbåten.

Annons
Här är alla deltagare i Över Atlanten – säsong 3Brand logo
Här är alla deltagare i Över Atlanten – säsong 3

I helgen lämnade en 19 meter lång segelbåt hamnen i Gran Canaria för att ta sig över Atlanten. Med sig den en besättning med flera kända namn. Resan de ska göra tillsammans är 2700 mil innan de äntligen når hamnen i Karibien.

Över Atlanten blev en dundersuccé förra året då de medverkande, Viktor Frisk, Agneta Sjödin, Thomas Wassberg, Peter Magnusson, Anna Lindberg och Markus Aujalay fick sig en tuff resa över havet.

Denna gång är det skådespelaren Eva Röse, programledaren Jessica Almenäs, kocken Paul Svensson, komikern Özz Nujen, företagaren och f d fotbollsspelaren Anders Limpar, samt artisten och programledaren Marko ”Markoolio” Lehtosalos tur att göra resan.

– Det känns så mäktigt att få den här chansen! Jag ser fram emot att möta mina rädslor och se vad jag går för ute på havet. Jag har fått frågan förr men aldrig kunnat - men nu, mitt i detta märkliga år, får man plötsligt chansen att byta ännu ett zoom-möte vid köksbordet mot ett äventyr över Atlanten. Jag är så redo, och så rädd. Bring it on, säger Eva Röse i ett pressmeddelande.

Annons

Skräckblandad förtjusning

Seglingen kommer med många faror då det inte sällan blåser upp till höga vågor på havet. Men för Marko, som är en van friluftsman, handlar resan om intresset för det som finns under det guppande vattnet.

– Jag ser fram emot detta äventyr. För mig är det här mer en fiskeresa med inslag av segling eftersom jag tagit med mig massa fiskeprylar, säger Marko Lehtosalo och fortsätter:

– Seglingen kommer säkert stundtals bli tuff men jag längtar tills man sitter och styr båten någon natt under en stjärnklar himmel.

Kocken Paul Svensson ser dock med skräckblandad förtjusning på sin medverkan.

– Just nu känner jag en skräckblandad förtjusning. Det är ändå en dröm som går i uppfyllelse. Dock förstår jag nog inte riktigt vad jag gett mig in på, säger Paul Svensson.

ALLA DELTAGARE i över atlanten
Alla deltagare i Över Atlanten säsong 3.

Då har Över Atlanten säsong 3 premiär

Deltagarna kastas dock inte i ut i vattnet vind för våg. Precis som föregående säsonger har de med sig en erfaren sjöman. Detta år är det elitseglaren Claes ”Klabbe” Nylöf som gör deltagarna sällskap på sin seglats. Claes är en av Sveriges mest erfarna elitseglare och har tävlat på elitnivå i 25 år och är företagare inom marinbranschen.

Tidigare år har resan mellan Gran Canaria och St Martin i Karibien varit fylld av både tårar och skratt. Hur det kommer gå för deltagarna i år återstår ännu att se. Klart är dock att det inte är någon nöjesresa som de kända profilerna nu ger sig ut på.

Över Atlanten säsong 3 har premiär på Discovery+ senare i år.

FOTO: TT/Discovery+

Annons