TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Agneta Sjödins tårar i Över Atlanten – orden om kampen

20 aug, 2019 
https://image.hant.se/image-4948149?imageId=4948149&width=1320&height=689
Lina Arvidsson
Agneta Sjödin om kampen under inspelningen av Kanal 5:s nya program Över Atlanten.
Agneta Sjödin tvekade inte när hon tackade ja till att segla över Atlanten i Kanal 5:s nya realityserie Över Atlanten. Men resan blev ingen dans på rosor och i trailern syns tv-profilen i tårar. Nu berättar Agneta om den tuffa utmaningen under resan.
Annons
Agneta Sjödins kamp under inspelningen: “Det tuffaste”Brand logo
Agneta Sjödins kamp under inspelningen: “Det tuffaste”

Tv-profilen Agneta Sjödin, 52, har under åren varit med om många äventyr, både framför tv-kameror och på egna resor. Men under årets början fick hon en utmaning av ett annat slag. Tillsammans med ett gäng andra kända svenskar steg hon ombord på en segelbåt för att segla över Atlanten i Kanal 5-programmet Över Atlanten.

Det var en brokig skara som tog sig an seglatsen. Tidigare elit-simhopparen Anna Lindberg, 37, tv-kocken Markus Aujalay, 48, skidlegendaren Thomas Wassberg, 63, artisten och influencern Viktor Frisk, 24, och komikern Peter Magnusson, 44, tackade alla ja till den stora resan.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

För Hänt berättar nu Agneta Sjödin hur tankarna gick när hon gick med på att delta i Över Atlanten.

– När jag fick frågan så kände jag i hela kroppen, ”ja”, direkt. Men jag är lite så där. När någon kommer med ett äventyr och lägger det framför mig så tänker jag väldigt sällan, utan jag känner ”wow, vad häftigt, vad spännande, det här blir en utmaning”. Jag tvekade aldrig, säger Agneta Sjödin till Hänt.

Annons

Att befinna sig på ett trångt utrymme tillsammans med andra människor, som hon inte kände sedan tidigare, var inga problem för Agneta. Och med tidigare erfarenhet från segling klarade hon sig undan sjösjuka.

Agneta i tårar under resan

Den tidigare erfarenheten gjorde också att hon inte var rädd under resan, trots att det gungade rejält ibland.

– Nej, jag var inte rädd. Jag har varit på segelbåt en del och varit på den typen av båtar. Jag har varit på Nordsjön och Medelhavet när det har blåst på rätt friskt. Och då var jag rädd, men då var det första gången jag var på en segelbåt i oväder, säger Agneta Sjödin till Hänt.

Men livet på båten var ändå långt från enkelt. I trailern till Över Atlanten syns Agneta Sjödin gråta.

– Jag vill hem, och så kan jag inte för jag sitter på en båt mitt ute på havet, säger hon i trailern.

Nu berättar hon att det framför allt var två saker som hon tyckte var jobbiga.

– Det var någonstans att man var bortkopplad från allt på land, min dotter och att jag inte hade någon kontakt. Vi var bara på den här båten och det var bara vi. Att jag sov väldigt dåligt så jag hade väldig sömnbrist när jag kom fram. Det var väl de grejerna som gör att det blir lite tuffare då. För sömnen är ju viktig. Så det var väl det tuffaste, säger Agneta Sjödin.

FOTO: TT/Eero Hannukainen, TT/Karin Törnblom

Annons