LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Carolas tårar efter läkarnas besked – berättar om oron

05 aug, 2021 
Johanna Alm
Carola Häggkvist var tvungen av hoppa av årets säsong av Let's Dance på grund av hälsoskäl.
I en intervju i Nyhetsmorgon på TV4 berättar artisten om oron efter läkarnas besked.
Annons
Se det omtalade klippet från Carolas sommarkonsertBrand logo
Se det omtalade klippet från Carolas sommarkonsert

Carola Häggkvist, 54, har sedan barnsben stått på scen och sjungit och sedan genombrottet med låten Främling i Melodifestivalen 1983 har artisten varit en offentlig person som det skrivits om en hel del på löpsedlarna.

Schlagerartisten om avhoppet i Let's Dance

I årets säsong av det populära TV4 programmet Let's Dance medverkade Carola de första veckorna innan hon var tvungen att hoppa av på grund av hälsoskäl.

Schlagerartisten har sedan Let's Dance start varit en person som kanalen har velat ha med. Trots erbjudandena var det först i år som den populära artisten valde att tacka ja. I årets säsong av Let's Dance dansade hon med Tobias Karlsson.

Trots höga poäng och lovord från juryn valde Carola tillslut att hoppa av, i två inlägg på sin Instagram skrev Carola och förklarade situationen:

"Hela min själ och kropp har ropat på återhämtning i flera veckor nu, men jag har kämpat på trots knä/axel-, handleds- och ryggskador, sår mellan tårna och elaka munblåsor till följd av utmattning som läkaren tydligt kunde konstatera."

Annons

Carolas tårar efter läkarnas besked

Nyligen gästade Carola Nyhetsmorgon i TV4, där öppnade artisten upp sig om ett samtal med läkaren som fick henne att bryta ut i tårar. Hon förklarade då att hennes ledband slets av under inspelningen av Så mycket bättre 2014, och som fortfarande plågar henne. Hon avstod då en operation och valde sedan att tacka ja till Let's Dance.

– Jag var i okej form ändå innan där men det var när kramperna kom på nätterna och jag inte kunde sova och jag skulle ringa efter doktorn efter lite mer, någon slags magnesium-medicin, och han bara frågade "men är du okej? Är det bara det?” Och då kom liksom tårarna för jag hade ont väldigt mycket, och jag är sån som brukar bita ihop men till slut gick det inte, förklarar Carola i Nyhetsmorgon.

I intervjun fortsätter artisten berätta att hon upplevde att klimatet under Let's Dance inte var hållbart för henne eftersom det var hård träning sju dagar i veckan. Hon fortsatte förklara om hennes oro att hon vill hålla för resten av livet och inte bara till en eventuell vinst i det populära dansprogrammet, därav valde hon att hoppa av.

FOTO: Carola Häggkvist/Instagram

Annons