LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Carolas svåra sjukdomskamp – därför kollapsade hon

30 jul, 2021 
Johanna Alm
Carolas sjukdom före kollapsen
Carola Häggkvist dansade med Tobias Karlsson i årets säsong av Let's Dance. Trots succén i programmet valde artisten att hoppa av på grund av hälsoskäl. Nu bryter hon tystnaden om kollapsen.
Annons
Kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle får felling under Carolas konsert på SollidenBrand logo
Kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle får felling under Carolas konsert på Solliden

Carola Häggkvist, 54, har sedan Let's Dance start varit en person som programmet velat ha med. Trots erbjudandena var det först i år som den populära artisten valde att tacka ja.

Även om Carola tackat ja till att medverka i årets säsong av det kändistäta programmet har hon tidigare berättat för Aftonbladet att tävlingen inte riktigt blev som hon tänkt sig.

– Jag är ensamstående mamma och det är många bitar som jag ska klara av. Jag vänder ut och in på mig själv i allt det här och alla synkar och allt. Jag har heller ingen ny kärlek som får mig att få fjärilar i magen och energi, sa hon då till tidningen.

Artisten ville dock inte gå in på var skon klämde men planerade vid tillfället att stanna kvar i tävlingen.

– Men jag är med i leken och jag kör på och jag gör så gott jag kan i det här, sa hon då.

Carola Häggkvist valde till slut att hoppa av Let's Dance 2021

Trots höga poäng och lovord från juryn i Let's Dance de första veckorna valde artisten ändå att hoppa av årets säsong.

Annons

I två inlägg på sin Instagram skrev Carola och förklarade situationen:

"Hela min själ och kropp har ropat på återhämtning i flera veckor nu, men jag har kämpat på trots knä/axel-, handleds- och ryggskador, sår mellan tårna och elaka munblåsor till följd av utmattning som läkaren tydligt kunde konstatera."

Efter avhoppet backades Carola upp av både fans och programledaren Petra Mede.

–Jättetråkigt att en sådan stjärna lämnar. Alla värnar om att Carola ska må bra, säger Petra i sändningen och fortsätter:

– Hälsan går alltid först, sen har inte jag några detaljer utan det är hälsoskäl. Vi älskar ju Carola, vi vill ju att hon ska kunna vara på scenen länge till! Sa Petra då.

Carola Häggkvists egna ord om kollapsen

I en intervju med Aftonbladet förklarar den folkkäre artisten att hon tror att utmattningen under Let’s Dance kan ha berott på att hon tidigare varit sjuk i corona.

– Jag tror att jag har haft nån slags postcovidsymtom. Jag tror att det var vad kroppen reagerade på i och med det som hände i Let’s Dance. Jag är inte van vid att hela mitt system bara lägger ner, jag brukar kunna fokusera och preppa. Jag har mina sätt som gör mig stark, men det gick liksom inte i våras, förklarade Carola.

Men på den slutsålda konserten på Solliden på Öland var hon stark nog att uppträda inför publik igen.

– Jag är lite omskakad, men jag hade inga kramper även fast jag hade mina högsta klackar ever. Det var en positiv urladdning, säger hon till Aftonbladet.

FOTO: Carola Häggkvist/Instagram

Annons