Så träffade Börje Salming 16 år yngre frun Pia Salming

Pia och Börje Salming

Börje Salming är en av Sveriges bästa hockeyspelare genom tiderna. Idag lever han tillsammans med 16 år yngre frun Pia Salming. Nu berättar de om hur de två träffades egentligen.
– Jag tyckte att Börje var supersnygg när jag såg honom, säger Pia.

Börje Salming, 70, är en av våra största svenska hockeystjärnor genom tiderna. Han kan se tillbaka på en lång och framgångsrik karriär i Nordamerika där han än i dag hyllas som en hjälte. Börje har idag fyra barn, Teresa, Anders, Bianca och Rasmus, från två tidigare relationer. Sedan fem år tillbaka är han gift med Pia Salming, 53.

LÄS MER: Rickard Olsson om sanningen bakom avhoppet från Bingolotto

Så träffade Börje Salming och Pia Salming varandra

Under deras medverkan i TV4-programmet Malou efter tio så avslöjade makarna hur de träffade varandra och vad det var som fick de två att bli förälskade.

– Ska jag berätta? Ja det var på en båt, och det var Thomas Brolin som hade hyrt båten, en stor båt, alltså det var ju Cinderella. Det var fem-års jubileum på hans krog, och så hade han bjudit in oss idrotts-kändisar. Då var vi där och hade lite kul, säger Börje.

Börje ska senare under kvällens festligheter träffat på Pia av en slump när han stod vid baren.

– Det var sent på kvällen, jag var där med två vänninor men de försvann så jag var där själv. Då såg jag Börje i baren och då var klockan halv två och jag var precis på väg att gå, men tur att jag inte gjorde det, säger Pia och fortsätter:

– Jag tyckte när jag såg Börje att han var supersnygg. Jag hade inget att förlora, jag var lite modig faktiskt. Jag gick fram och la armen om dig och frågade om du ville ha en öl, säger Pia.

Pia Salming är polis – så lever paret tillsammans idag

Vidare berättar paret att de fick mycket tid med varandra i början och att de än idag fungerar väldigt bra ihop. De har dock inte alltid bott med varandra, men idag bor de tillsammans i Nacka utanför Stockholm. Och Pia jobbar med något som hon absolut inte trodde, nämligen som polis.

– Vi tyckte om att vara tillsammans och vi fick vår tid, vi hade inte några krav på varandra. Jag hade mitt, han hade sitt, säger Pia och fortsätter:

– Jag var nykär i fem, sex år.

Under parets förhållande passade även Pia på att plugga till polis, efter en väninna tipsat henne att söka till polishögskolan.

– Jag hade en väninna som blivit polis och sa ”Pia du måste söka”, när jag kom in så tänkte jag att jag fick mod till mig, att jag kanske kan klara det här ändå.

– Hon har varit grym, det är hur mycket saker som helst, lägger Börje till.

LÄS OCKSÅ: Suzanne Axell om framtiden efter Fråga doktorn – stoppades av SVT

LÄS OCKSÅ: Sanningen om programledarnas relationer till varandra i Nyhetsmorgon

FOTO: Christine Olsson/TT // TV4

SENASTE NYTT!