Suzanne Axell om framtiden efter Fråga doktorn – stoppades av SVT

Suzanne Axell om framtiden

Suzanne Axell var programledare för tittarsuccén Fråga doktorn i 18 år.
Efter att ha lämnat rollen berättar hon nu om svårigheterna med inspelningarna – och avslöjar nya drömmen.
– Jag kan se det framför mig, säger Suzanne.
Slå på ljud

Suzanne Axell är sedan många år tillbaka en av SVT:s absolut mest folkkära profiler. I över 18 år har hon lett det populära programmet Fråga doktorn med stor succé. Men med så många år på nacken kom i början av året plötsligt ett riktigt chockbesked då Suzanne valt att lämna rollen som programledare.

Istället är det nu Sofia Rågenklint som tagit över stafettpinnen som ansiktet utåt för tittarsuccén.

LÄS MER: Babbens kamp bakom SVT-kulisserna

– Jag är en av dem som suttit bänkad vecka efter vecka framför Fråga doktorn. Suzanne Axell är ju Fråga doktorn och det känns hedrande att få ta över stafettpinnen nu när hon själv väljer att ta en annan roll i programmet, sa Sofia i ett pressmeddelande då nyheten släpptes.

Suzanne har dock sedan start varit tydlig med att hon inte lämnar programmet helt. Istället ska hon ha en liten mer diskret roll i programmet där hon slipper vara på plats i studion för varje inspelning.

Stoppades helt av SVT

Det är de många och långa inspelningsdagarna som till slut fick Suzanne Axell att ta steget och sluta som programledare. I och med programmet har Suzanne haft 130 mils pendling till och från jobbet – något som har satt stopp för många andra saker i livet.

Bland annat har hon flera gånger närmats av stora spännande produktioner som Fångarna på fortet. Men eftersom hennes medverkan skulle krocka med uppdraget hos Fråga doktorn har Suzanne varit tvungen att tacka nej.

– Nu är det ju andra dörrar som har öppnats för mig definitivt. Jag fick en förfrågan för bara ett par dagar sedan om att vara med på Fångarna på fortet. Men jag kan inte för vi har inspelning då på det här jag ska göra med Fråga doktorn, så jag var tvungen att tacka nej, säger Suzanne i en intervju med Expressen.

Suzanne Axell om nya drömmen

Nu hoppas Suzanne på att kunna synas i fler roliga produktioner. Hennes allra första åtagande blev Let's dance 2021något hon drömt om länge.

Karin Törnblom/TT

– Jag dansar för alla de där ute som alltid har fått höra att de inte är något värda. Jag tänkte ändra på det litegrann. Vi alla har talanger. Alla kan inte bli lika bra dansare som Tobias, men alla kan försöka och följa sina drömmar litegrann. Det tror jag är bra, har Suzanne tidigare sagt i en intervju med Hänt.

Men det är inte bara tv-inspelningar som Suzanne sett fram emot. I intervjun med Expressen berättar hon om en riktig drömresa som efter avhoppet från SVT äntligen kan bli verklighet.

– Jag har en stående inbjudan av Lena Linderholm, den fantastiska konstnären. Att få komma ner och hälsa på henne i Provence. Det är en dröm, att bara få gå i de där lavendelfälten. Du kan se bilden framför dig där jag hoppar och skuttar där genom lavendeln, berättar Suzanne Axell.

LÄS OCKSÅ: Sanningen om relationerna i Nyhetsmorgon

LÄS OCKSÅ: Karl Fredriks nya barnbesked med maken Petter

FOTO: TT

SENASTE NYTT!