Babben Larsson om okända sjukdomskampen i kulisserna till Bäst i Test

Babben Larsson, David Sundin

Babben Larsson och David Sundin gör som vanligt succé med Bäst i test. Men under inspelningarna till årets säsong stötte de på ett rejält bakslag. Nu berättar Babben för Hänt om tuffa beskedet.
Slå på ljud

Babben Larsson, 64, är en av Sverige mest framgångsrika komiker och just nu är hon högaktuell med SVT:s succé Bäst i test.

Babben har tidigare förklarat att det som hon tycker är så bra med Bäst i test är att det går hem hos alla, oavsett hur gammal man är. Och så verkar det vara även i år då programmet i vanlig ordning har en stor tittarpublik. Men sedan fyra fredagar tillbaka har de haft en viss konkurrens från TV4.

LÄS MER: TV4:s svar efter tittarnas frågor om André i Bingolotto

Det nya succéprogrammet Masked singer lockar nämligen en hel del tittare och efter premiären kunde kanalen skryta om över 2 miljoner tittare. Detta är dock inget som Babben ser speciellt allvarligt på, då Bäst i test knaprar in mer och mer, enligt henne.

– Jag har inga åsikter om det, det är alltid stenhård konkurrens på fredagar klockan 20.00. Nu knaprar vi in på dem vecka för vecka så vi får se hur det slutar, säger Babben till Hänt.

Babbens egna ord om kärleken

Babben växte upp på Gotland, men för flera år sen lämnade hon den svenska semesterön för ett liv i huvudstaden Stockholm. I 17 år var Babben gift med ex-maken Bernt Westerlund och tillsammans med honom fick hon dottern Sofia Westerlund, 29.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Idag är Babben tillsammans med en ny man och nu berättar hon för Hänt att kärleken fortfarande är stark mellan paret.

– Det kunde inte vara bättre, vi trivs otroligt bra tillsammans och har hjälpt varandra genom det här senaste året som så klart har varit utmanande på olika vis på grund av pandemin, säger hon.

Bäst i test

Bäst i test med Babben och David.

Foto: SVT

Okända detaljerna under inspelningen av Bäst i test

I fredags var det dags för ännu ett program av Bäst i test och kvällen till ära var det David Batra som gästade. Men nu berättar Babben om några okända detaljer som hände under inspelningarna, som tittarna aldrig kommer få se.

– Vi fick in corona via en gäst mitt i inspelningsperioden så då skärptes säkerheten påtagligt. Bland annat öppnades en dörr upp i fasaden som ingen av oss som ändå jobbat i SVT-huset i 30+ år hade lagt märke till innan, säger Babben och fortsätter:

– Innan du var testad och hade visat negativt för corona så släpptes ingen i produktionen in. Som tur var hade vi skött oss och hållit avstånd så gästen smittade ingen av oss.

FOTO: SVT

LÄS OCKSÅ: Sanningen om Babben Larssons namn – okända detaljen

LÄS OCKSÅ: Så lång är komikern Babben Larsson och 8 andra saker du undrar

SENASTE NYTT!