Sanningen om Babben Larssons namn – okända detaljen

Babben Larsson

Barbro "Babben" Larsson har under flera år gått under namnet Babben Larsson. Men faktum är att hon egentligen inte heter det, det här heter hon egentligen!
Slå på ljud

Babben Larsson, 64, är en av Sverige mest framgångsrika komiker och just nu är hon högaktuell med SVT:s succé Bäst i test. I julas hade hon även en betydande roll i Julkalendern Mirakel.

Babben växte upp på Gotland, men för flera år sen lämnade hon den svenska semesterön för ett liv i huvudstaden Stockholm. Sedan dess har hon jobbat med film och teater i många städer runt om i Sverige.

I 17 år var Babben gift med ex-maken Bernt Westerlund och tillsammans med honom fick hon dottern Sofia Westerlund, 29. Efter uppbrottet från Bernt dröjde det ett tag för Babben att finna kärleken på nytt och plötsligt råkade hon ut för en bedragare när hon dejtade på nätet.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Babben blev bedragen på nätet

Förra året var Babben med i talkshowprogrammet Skavlan och berättade om när hon blev lurad på dejtingsidan. När Fredrik Skavlan, 53, frågade henne vad man som en känd person skriver på en dejtingsida svarade hon:

Skavlan

Babben berättade om bedragaren i Skavlan

Foto: SVT

– Jag skrev en text där jag faktiskt förklarade att jag har ett extrovert jobb, men att jag också har en introvert sida. Att jag både är stark, men också svag, modig, men också rädd och så vidare. Jag förklarade att det finns så mycket här som inte syns, men som finns bakom och att det är den som de kommer att träffa.

Den där mannen som bedrog Babben visade sig inte finnas på riktigt, och det stämde inte att han var en härlig amerikan med ekonomin på det torra. Men efter att hon berättat om sin historia dök plötsligt kärleken upp för Babben.

Det heter Babben egentligen

LÄS MER: Malin Berghagens verkliga relation till Niclas Wahlgren

Hon har tidigare berättat för Hänt att allt går bra med honom och de är väldigt lyckliga.

– Vi träffades i september förra året och allt känns fortfarande jättebra. Många av de planer vi hade för året som resor utomlands etc grusades men vi är väldigt bra på att gilla läget och göra nåt hemma tillsammans istället. Vi hjälper varandra genom den här tuffa perioden och är väldigt försiktiga för att inte bli smittade av corona-viruset, sa hon då.

När Babben gifte sig med dottern Sofias pappa valde hon att lägga till hans efternamn. Så hennes fullständiga namn ändrades då till Barbro Karin Viola Westerlund Larsson. Trots att ex-makarna idag är skilda så har Babben ändå kvar Bernts efternamn. Men uppenbarligen är det inte ett namn hon vill förknippas med då hon bara använder efternamnet Larsson i offentliga sammanhang.

FOTO: Amir Nabizadeh/TT, SVT

LÄS OCKSÅ: Så lång är komikern Babben Larsson och 8 andra saker du undrar

LÄS OCKSÅ: Babben Larssons sorg efter stoppade jobben

SENASTE NYTT!