TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Babben Larssons sorg efter stoppade jobben

15 mar, 2021 
Linnea Lundgren
Babben Larsson är en av våra allra folkkäraste komiker och tv-profiler.
Nu berättar hon om sorgen efter det fruktansvärda året.
”En del av mitt DNA”
Annons
Svenska kändisar då och nu - så såg de ut som barnBrand logo
Svenska kändisar då och nu - så såg de ut som barn

Sedan många år tillbaka är svenska folket förälskade i komikern och tv-profilen Babben Lassons, 64, härliga gotländska och spetsiga humor. 2017 fick hon ytterligare en dundersuccé på sitt samvete då SVT sände första säsongen av Bäst i test som hon har tillsammans med David Sundin, 44.

Inför säsongens fjärde säsongsstart avslöjades att programmet blivit så pass populärt att man valt att byta dag för TV4:s dansprogram Let's dance då kanalen var rädd för att bli utkonkurrerad. I ett meddelande till Hänt har Babben tidigare berättat hur glad hon är för succén som bland annat prisats med tv-priset Kristallen.

”Det är otroligt roligt att vårt Bäst i Test blivit så otroligt uppskattat. Framför allt att det verkar nå ut över generationsgränserna.”, skrev hon då.

Kampen med nya kärleken

Precis som för så många andra har dock 2020 varit ett kämpigt år för programledaren. I somras avslöjade Babben att hon träffat kärleken på nytt efter många år som singel. Då sa hon att paret hade träffats i september året innan men vad han heter ville Babben hålla för sig själv. Men att vara nykär under ett år präglat av en pandemi är inte bara en dans på rosor.

Annons

”Många av de planer vi hade för året som resor utomlands etc grusades men vi är väldigt bra på att gilla läget och göra nåt hemma tillsammans istället. Vi hjälper varandra genom den här tuffa perioden och är väldigt försiktiga för att inte bli smittade av corona-viruset.”, har hon tidigare sagt till Hänt.

Och för en person som ofta har många strängar på sin lyra har året varit tufft för Babben på många sätt.

Nya orden om sorgen

För en tid sedan fick dock Babben Larssons följare en smärre chock då hon på Twitter antydde att hon tagit ett steg ut ur rampljuset – och utbildat sig till körkortsinstruktör. Men efter ett samtal med Hänt kunde vi konstatera att Babben inte har några planer på att lämna tv-karriären utan det hela var bara ett enkelt missförstånd.

”Jag ar inte utbildad, jag kor privat med ungdomarna i familjen. Sorry om det blev missforstand!”, skrev hon då.

Att det inte blir lika många jobb som under ett år utan covid-19 står dock klart. Nu berättar Babben om sin sorg på Instagram:

”För ett år sedan var senaste gången jag jobbade för en knökfull arena.Jag har haft tur och hemma-projekt har flutit in under pandemin och tv-program fortsätter att göras - men live-gigen är en del av mitt DNA. För ett år sedan stod jag på Friends och sjöng för 35 000 pers. Ett år och en evighet sedan”, skriver hon i ett inlägg.

FOTO: TT/ Instagram/ Karl Melander

Annons