Bonde-Backis om husrenoveringen – nu avslöjar han planerna

Mikael ”Backis” Backstulid i Bonde söker fru

Mikael ”Backis” Backstulid bor på en gård tillsammans med sambon Evelina som han träffade i Bonde söker fru 2021.
Nu berättar han om renoveringsplanerna av bostadshuset.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Evelina och Backis lycka över relationen till familjen
0:36

Efter reklamen: Evelina och Backis lycka över relationen till familjen

(0:36)

Slå på ljud

Mikael ”Backis” Backstulid, sökte till Bonde söker fru 2021 – och tur var väl det! Efter sommaren var han nämligen en fru rikare – eller åtminstone en sambo rikare.

Brevskrivaren Evelina och Backis föll pladask för varandra och hon flyttade i början av 2022 in på gården tillsammans med hennes hund Ralf.

Backis som arbetar som skogsbonde jobbar minst sagt mycket med händerna och nu ska han även ta sig an att renovera huset. I en intervju berättar han om planerna som sätter igång till våren.

– Det är lite husrenovering nu som börjar i april eller maj när det blir lite varmare. Då är man ju inte lika beroende av uppvärmningen utan huset håller sig uppvärmt av sig själv. Då ska vi isolera lite och byta värmepanna och sådär. Det är på gång, berättar Backis för Hänt.

Fasaden på huset som är bygt för nästan 100 år sedan ska också få sig omgång och det tar han sig an själv med lite hjälp från vänner.

– Sen ska vi renovera hela fasaden på utsidan. Huset har ju byggår 1927 så det har hängt med ett tag så det behöver förbättras. Fasaden gör jag själv, jag och kompisar. Jag drar igång grillen och så kommer de någon helg och hjälper mig, berättar han.

Framtidsplanerna för gården – tar hjälp av Hannes Haraldsson

I dagsläget finns det inga spikade planer på att bygga ut bostadshuset då det bara är Backis, Evelina och hunden Ralf som bor där. Men det är ingen hemlighet att Backis en dag vill ha barn och då kan det komma att bli aktuellt att bygga ut.

Och lyckligtvis känner Backis en snickare som kan hjälpa honom. Det är nämligen Hannes Haraldsson som även han fann kärleken i programmet några år innan Backis.

– Inte just nu, vi är ju bara två så vi har rum så vi klarar oss. Men tanken finns ju, jag ska kolla lite med Hannes Haraldsson, för det blir han som får räkna på materialet. Och sen ska väl han hjälpa mig rätt mycket så det är ju tur att man har kontakter, säger Backis och skrattar.

Därför vill Backis och Evelina vänta med barnplanerna

De eventuella barnplanerna ligger i framtiden då Evelina studerar på annan ort i nuläget. Hon går en hovslagarutbildning i Skara och Backis förklarar för Hänt att de vill att hon ska bli klar med den innan de börjar tänka på barn.

– Evelina pluggar ju nu, så man får väl se. Det är ju bra att göra klart utbildningen först. Det är ingen brådska, säger Backis.

Samtidigt så sticker han inte under stolen med att han är lite avundsjuk nu när vännen Hannes Haraldsson och Susanna Karlsson väntar sitt andra barn.

– De ska ju ha ett barn till. Det är ju underbart, man är lite avundsjuk. Men man får glädjas åt dem.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN